X

Ferreries no podrà aplicar la pujada de la taxa de fems fins al 2025

L'augment de la taxa d'aigua i clavegueram només es podrà dur a cobrament a partir del segon trimestre

31/01/2024

Carles Marquès Casasnovas

Ferreries no podrà cobrar als vesins la nova taxa de fems, amb una pujada prevista del 28%, durant tot el 2024. La d’aigua, que també s’havia revisat a l’alça, no es podrà aplicar, per la seva banda, fins al tercer trimestre. L’explicació és que l’aprovació final de les dues ordenances fiscals, que havia de quedar enllestida abans del 31 de desembre, ha fet tard. La situació ha obligat l’Ajuntament a reformular el pressupost.

Les butxaques dels ferreriencs no notaran fins al 2025 la pujada prevista del 28% en la nova taxa de gestió de residus. També viuran un començament d’any més tranquil del que havien previst els residents a Cala Galdana, que s’emporten la pitjor part de l’actualització de la taxa d’aigua i clavegueram, amb una pujada d’entre el 22 i el 25%, molt superior a la dels vesins del poble, que serà d’entre un 8 i un 10%.

El fet que les ordenances fiscals no hagin entrat en vigor a 1 de gener de 2024 obliga a ajornar-ne la primera al 2025, i a deixar per al tercer trimestre de l’any la segona. L’incident ha obligat l’equip de govern a reformular el pressupost, que havia previst per tots aquests conceptes una pujada d’ingressos de 125.000 euros.

Així mateix, els vesins de Cala Galdana pagaran més per l’aigua que els vesins del nucli urbà de Ferreries. El motiu és que l’aigua que arriba fins aquí prové d’una font de la zona i, a més, es compra a l’Ajuntament de Ciutadella, que l’obté, al mateix temps, de les fons de Son Mestres. Aquestes fons abasteixen també la urbanització de Serpentona.

Per al Consistori, el següent pas, ara, és aconseguir que tota l’aigua que es consumeix a Cala Galdana provengui de pous propis per no dependre més de Ciutadella i poder abaixar, en el futur, els rebuts dels residents de la urbanització.

31/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris