X

El Teatre Principal acull els Premis Ciutat de Palma 2023 amb la cultura com a protagonista

Any rere any, creix la participació: enguany, s'hi han presentat 1.200 treballs. Tot i així, han quedat desertes les categories de Novel·la i Gastronomia

20/01/2023

El Teatre Principal acull els Premis Ciutat de Palma 2023 amb la cultura com a protagonista

Redacció

La gala dels premis Ciutat de Palma ha tornat amb la cultura com a protagonista, concretament la nit d’aquest divendres al Teatre Principal de la ciutat. La música d’Aina Tramullas i la dansa de la companyia Eulàlia Bergadà han conduït aquesta gran festa, que enguany han dirigit Nuria Abad i Marta Hierro. La coneguda actriu Caterina Alorda ha estat l’encarregada de presentar-la.

Guardonats

Tots els noms dels guanyadors s’han donat a conèixer poc abans de les 21.00 hores del vespre. En total, s’hi han presentat 1.200 treballs, fet que constata que, any rere any, creix la participació al certamen.

‘Ecogrames’, de Jorge Fernández Gonzalo, s’ha alçat amb el Premi Ciutat de Palma Joan Alcover de Poesia. El premi Sant Pere de Música ha estat per a ‘Ovella negra al Teatre Principal’, de Joan Luna, Pablo Di Excepte i Teo Salvà. El Margaluz d’Arts Escèniques ha estat per a ‘Highlands’, de Mal Pèl i Josep Francesc Ramis Sureda. Pel que fa al premi Maria Forteza d’Audiovisuals, se l’emporten el documental ‘Petricor’, de Victòria Morell Salom, i el curtmetratge ‘I aquest és el meu cos’, de Concha Vidal.

Amb el premi Ciutat de Palma de Còmic, s’ha guardonat a ‘El flamenc’, de Nathalie Bellón Hallu. I amb el premi Miquel dels Sants Oliver de Periodisme, el reportatge sobre assistència sexual i discapacitat de la periodista de l’ARA Balears Alba Tarragó Bosch. Finalment, el premi de recerca i investigació Montserrat Casas reconeix un treball d’Ariana Domínguez García sobre el valor sociocultural i econòmic de les dones vinculades a la comercialització de peix, i el premi Antoni Gelabert d’Arts Visuals se l’emporten Patricia Gómez i María Jesús González per ‘Habeas corpus, 2011’.

Categories desertes

Aquest 2023 han estat desertes dues categories: el premi Ciutat de Palma Llorenç Villalonga de Novel·la, dotat amb 26.000 euros -el premi més important en quantia-, així com el premi Caty Juan de Corral de Gastronomia, dotat amb 3.000 euros. Sobre aquest últim, el jurat considera que els projectes presentats no han estat “prou argumentats”. Per això, el jurat anima als sectors vinculats a la gastronomia a treballar en la seva “recuperació, divulgació i evolució”.

20/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris