X

El Teatre Principal aparta el director d’escena dels assajos de “La traviata” per comentaris “inadequats” a membres de l’equip artístic

L'estrena es manté pels dies 17, 19 i 21 de juny amb la posada en escena del Teatre Nacional de Croàcia, de Zagreb

10/06/2023

El Teatre Principal aparta el director d’escena dels assajos de “La traviata” per comentaris “inadequats” a membres de l’equip artístic

El Teatre Principal de Palma ha apartat el director d’escena, Hugo de Ana, dels assajos de l’òpera “La traviata”, després de queixes per comentaris “inadequats” a membres de l’equip artístic.

En un comunicat, el Teatre Principal ha informat que, aplicant el protocol de riscos psicosocials de la institució, ha pres la decisió de rescindir el contracte amb el director d’escena, Hugo de Ana, signat exclusivament per a la producció de “La traviata”. La decisió s’ha pres per “afavorir la convivència i bon ambient de treball de la producció”, que estrenarà els pròxims dies 17, 19 i 21 de juny. La producció del Teatre Nacional de Croàcia continuarà endavant amb la resta de l’equip creatiu de la producció.

Durant la primera setmana d’assajos, el dia 27 de maig, el Teatre Principal va rebre una queixa formal cap a Hugo de Ana, que denunciava comentaris “inadequats” del director d’escena cap a diversos de membres de l’equip artístic. El Teatre Principal va decidir actuar immediatament i el mateix dia 27 va enviar un correu a l’equip, en què avisava que “en aquest espai no s’admetria cap comportament fora de lloc atesos els seus protocols interns de treball”.

Durant la setmana següent a l’avís no es van reportar més queixes i el teatre va fer un seguiment especial del desenvolupament de les sessions de treball. En els últims dies, no obstant això, s’han tornat a repetir alguns dels comentaris que van motivar les queixes de membres de l’equip de la producció. La direcció del teatre, per aquest motiu, ha decidit rescindir el contracte amb De Ana.

A partir d’aquest divendres, la resta de l’equip artístic i tècnic continuarà el treball de represa de la producció, de manera que els assajos continuaran amb la planificació prevista. A causa d’aquestes circumstàncies, el director d’escena no signarà la posada en escena, a pesar que ha autoritzat que s’emprin els seus materials.

“La traviata” s’estrenarà en les dates previstes, dissabte que ve dia 17, dilluns 19 i dimecres 21 de juny i la posada en escena es durà a terme tal com es va concebre per a la seva estrena en el Teatre Nacional de Croàcia, a Zagreb.

10/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT