economia

El teixit empresarial de Balears soporta bé la crisi econòmica derivada de la pandèmia

La Fundació IMPULSA creu que les mitjanes empreses han de liderar l'economia de les Illes


El teixit econòmic de les Balears resisteix la crisi econòmica causada per la pandèmia. Així es desprèn d’un estudi elaborat per la Fundació IMPULSA que posa de relleu el bon comportament de les anomenades “mitjanes empreses”, que són minoritàries a la nostra economia però que són més rendibles que les petites i grans empreses.

A Balears només hi ha 550 mitjanes empreses, és a dir, empreses que tenen entre 50 i 250 treballadors i facturen manco de 50 milions d’euros. Representen un 0,5 per cent del teixit empresarial de les Illes, segons la Fundació Impulsa, i creen 1 de cada 5 llocs de feina. Aquesta entitat destaca que la productivitat i rendibilitat d’aquesta tipologia d’empreses són molt majors que les grans companyies, i corresponen a sectors com el tecnològic, l’industrial o el de la construcció. La Fundació Impulsa aposta per aquesta casta d’empreses per contribuir a la recuperació de l’economia

La Fundació IMPULSA s’assenyala que, malgrat l’impacte de la crisi causada per la pandèmia que és més forta que la crisi econòmica del 2007, el teixit empresarial l’aguanta bé. Això és, en part, gràcies als ajuts econòmics que reben o els que rebran com ara els fons Next Generation de la Unió Europea.

El director de la fundació, Antoni Riera, creu que, tot i que haguem entrat en un escenari de recuperació, el proper hivern encara serà complicat i pot haver-hi empreses que acabin tancant per no poder superar la situació negativa generada per la crisi en els seus comptes d’explotació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Bona part dels hotels de Mallorca començaran a tancar a partir del 2 d’octubre

L'Associació de Petits i Mitjans Hotels de Mallorca demana més ajuda per sostenir el negoci

Les Illes lideren les pernoctacions hoteleres a tot l’estat durant l’agost

Representen el triple de pernoctacions que en el 2020 i un 60% de les registrades en el 2019

El mercat immobiliari surt indemne de la crisi de la Covid

Al juliol s'han venut 1.103 habitatges, un 51,5% més que l'any passat. El 40% de les vendes es fan a...

El sector turístic de les Illes ha recuperat el 83% dels treballadors a l’agost

Augmenten els afiliats a l'hoteleria i restauració però baixen a les agències de viatge