economia

El teixit empresarial de Balears soporta bé la crisi econòmica derivada de la pandèmia

La Fundació IMPULSA creu que les mitjanes empreses han de liderar l'economia de les Illes

El+teixit+empresarial+de+Balears+soporta+b%C3%A9+la+crisi+econ%C3%B2mica+derivada+de+la+pand%C3%A8mia

El teixit econòmic de les Balears resisteix la crisi econòmica causada per la pandèmia. Així es desprèn d’un estudi elaborat per la Fundació IMPULSA que posa de relleu el bon comportament de les anomenades “mitjanes empreses”, que són minoritàries a la nostra economia però que són més rendibles que les petites i grans empreses.

A Balears només hi ha 550 mitjanes empreses, és a dir, empreses que tenen entre 50 i 250 treballadors i facturen manco de 50 milions d’euros. Representen un 0,5 per cent del teixit empresarial de les Illes, segons la Fundació Impulsa, i creen 1 de cada 5 llocs de feina. Aquesta entitat destaca que la productivitat i rendibilitat d’aquesta tipologia d’empreses són molt majors que les grans companyies, i corresponen a sectors com el tecnològic, l’industrial o el de la construcció. La Fundació Impulsa aposta per aquesta casta d’empreses per contribuir a la recuperació de l’economia

La Fundació IMPULSA s’assenyala que, malgrat l’impacte de la crisi causada per la pandèmia que és més forta que la crisi econòmica del 2007, el teixit empresarial l’aguanta bé. Això és, en part, gràcies als ajuts econòmics que reben o els que rebran com ara els fons Next Generation de la Unió Europea.

El director de la fundació, Antoni Riera, creu que, tot i que haguem entrat en un escenari de recuperació, el proper hivern encara serà complicat i pot haver-hi empreses que acabin tancant per no poder superar la situació negativa generada per la crisi en els seus comptes d’explotació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els autònoms que van sol·licitar les ajudes directes les podrien començar a cobrar la setmana que ve

871 autònoms es beneficiaran d'aquesta primera concessió d'ajuts

El sector de la construcció de Menorca recupera els nivells d’activitat d’abans de la pandèmia

Els arquitectes lamenten la manca d'inversió pública i insisteixen a denunciar la demora dels ajuntaments a l'hora d'atorgar llicències

La construcció recupera l’activitat sustentada pels habitatges unifamiliars de luxe

Els arquitectes diuen que el problema de la manca d'habitatges a preu assequible no s'està arreglant

Una companyia proposa connectar les Illes amb hidroavions

Estan pendents dels permisos d'Aviació Civil i Autoritat Portuària