societat

El Telèfon de l’Esperança atén més cridades durant el confinament

Per les persones que viuen soles, no poder sortir de casa és un estrés afegit

El+Tel%C3%A8fon+de+l%27Esperan%C3%A7a+at%C3%A9n+m%C3%A9s+cridades+durant+el+confinament

El Telèfon de l’Esperança està rebent aquests dies de confinament més cridades que mai. Per les persones que viuen soles, no poder sortir de casa suposa un estrès afegit. Els voluntaris de l’ONG recorden que és molt important que tenguin algú amb qui parlar.

El Telèfon de l’Esperança segueix atenent cridades les 24 hores del dia al 971 46 11 12. Encara que ara els voluntaris ho han de fer des de ca seva per les mesures extraordinàries per la crisi del COVID-19. El psiquiatre Mauro García fa trenta anys que és voluntari. Explica que per les persones que viuen soles, el confinament suposa una “tensió afegida”.

L’estat d’alarma és “un factor estressant“, diu García. “Tots ho recordarem i depèn del perfil i de les circumstàncies ho podem enfocar millor o pitjor”. “El missatge que enviam és que és possible dur-ho bé amb els recursos que es puguin trobar en cada persona“.

El sistema que utilitzen a aquesta ONG és el de l’escolta activa i empàtica: “Intentam posar-nos en el seu lloc i no donar consells fàcils, sinó entendre la seva situació. Moltes vegades això és suficient perquè el que ens crida se senti alleugerit“, assegura García.

En algunes ocasions, donen cites presencials als usuaris que ho necessiten amb algun dels professionals voluntaris de l’entitat. Això sí, García insisteix que això és una excepció, ja que la filosofia de l’entitat és atendre el màxim nombre de persones per telèfon i de manera anònima. Aquestes poques cites presencials que solen fer ara s’han hagut de reorganitzar per fer-les telefònicament.

García recorda a tothom qui tengui familiars que viuen sols la importància de mantenir els llaços en aquests moments tan difícils, encara que sigui a través del telèfon. “El sentiment d’interconnexió, d’estar junts, de recolzar-nos en la distància i sentir-nos a prop a través del telèfon o de qualsevol altre mitjà és bàsic per anar duent això de la millor manera possible”, afegeix.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’operació de rescat del formatge menorquí ha costat 200.000 euros públics

Durant la pandèmia, van deixar de vendre un 70% de la seva producció

La nova edició d’Innovem afronta la sensació de trobar-se a la intempèrie

Un dels exemples és Menorca Makers, una empresa creada per ajudar el personal sanitari a protegir-se davant la Covid

Creix un 6% el nombre d’alumnes de Menorca matriculats a la UNED

Per cobrir aquest increment, la Universitat ha contractat 1 tutor més, i ja en són 11

Cau la taxa de criminalitat a les Illes

Feia 10 anys que no teníem una taxa tan baixa