societat

El Telèfon de l’Esperança atén més cridades durant el confinament

Per les persones que viuen soles, no poder sortir de casa és un estrés afegit

El+Tel%C3%A8fon+de+l%27Esperan%C3%A7a+at%C3%A9n+m%C3%A9s+cridades+durant+el+confinament

El Telèfon de l’Esperança està rebent aquests dies de confinament més cridades que mai. Per les persones que viuen soles, no poder sortir de casa suposa un estrès afegit. Els voluntaris de l’ONG recorden que és molt important que tenguin algú amb qui parlar.

El Telèfon de l’Esperança segueix atenent cridades les 24 hores del dia al 971 46 11 12. Encara que ara els voluntaris ho han de fer des de ca seva per les mesures extraordinàries per la crisi del COVID-19. El psiquiatre Mauro García fa trenta anys que és voluntari. Explica que per les persones que viuen soles, el confinament suposa una “tensió afegida”.

L’estat d’alarma és “un factor estressant“, diu García. “Tots ho recordarem i depèn del perfil i de les circumstàncies ho podem enfocar millor o pitjor”. “El missatge que enviam és que és possible dur-ho bé amb els recursos que es puguin trobar en cada persona“.

El sistema que utilitzen a aquesta ONG és el de l’escolta activa i empàtica: “Intentam posar-nos en el seu lloc i no donar consells fàcils, sinó entendre la seva situació. Moltes vegades això és suficient perquè el que ens crida se senti alleugerit“, assegura García.

En algunes ocasions, donen cites presencials als usuaris que ho necessiten amb algun dels professionals voluntaris de l’entitat. Això sí, García insisteix que això és una excepció, ja que la filosofia de l’entitat és atendre el màxim nombre de persones per telèfon i de manera anònima. Aquestes poques cites presencials que solen fer ara s’han hagut de reorganitzar per fer-les telefònicament.

García recorda a tothom qui tengui familiars que viuen sols la importància de mantenir els llaços en aquests moments tan difícils, encara que sigui a través del telèfon. “El sentiment d’interconnexió, d’estar junts, de recolzar-nos en la distància i sentir-nos a prop a través del telèfon o de qualsevol altre mitjà és bàsic per anar duent això de la millor manera possible”, afegeix.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

958 casos confirmats i 33 morts amb Coronavirus a les Balears

Els positius continuen pujant però creixen a un ritme més lent

Un 30% per cent manco de gent acudeix a les urgències de Son Espases

L'àrea té habilitat un espai delimitat i separat de la resta per prendre mostres al personal sanitari que pot tenir...

Els experts alerten: el tancament d’escoles agreuja les desigualtats educatives

Es calcula que un mes sense classes equival a un retard cognitiu de quatre mesos i mig pels infants més...

Els comerciants de Menorca demanen ajudes per pagar el lloguer dels seus negocis tancats

Els de temporada no poden optar a les ajudes estatals per a autònoms perquè dia 14 de març no estaven...