societat

El teletreball obre les portes als ciberdelinqüents

Juanjo Fuster, gerent d'INTEC, ho qualifica de "barra lliure per entrar a les empreses"


L’empresa INTEC, experta en ciberseguretat, ha hagut de contractar 3 persones més d’ençà de l’inici de la pandèmia. Estan desbordats de feina. “Amb el coronavirus hi ha hagut un repunt molt gran de ciberatacs“, explica el gerent, Juanjo Fuster. Calcula que s’han incrementat en un 60 o 70%.

Els sistemes de seguretat informàtica de les oficines no estaven preparades per al gran augment de teletreball. Posem per cas una empresa de 1.000 treballadors. “En el moment que aquestes 1.000 persones se’n van a fer feina a ca seva, tens aquells 1.000 ordinadors, més els 1.000 de ca seva, més els mòbils, més els wifis i les xarxes… Ha estat una barra lliure per entrar a les empreses“.

Fa anys els ciberdelinqüents cercaven notorietat, ser coneguts entre la comunitat de pirates informàtics. Ara la cosa ha canviat. Cerquen, bàsicament, doblers. I hi ha moltes maneres d’aconseguir-los. Ho fan mitjançant programari maliciós o malware: programes que danyen els dispositius o que serveixen per robar dades.

A gran escala serveix per fer espionatge industrial. A més petita, per robar doblers de comptes o per fer xantatge amb fotografies, vídeos o documents. Fins i tot hi ha plans de negoci de malware i màfies que en creen franquícies.

Alerten que les empreses, sobretot aquí a Balears, destinen molt de pressupost a la seguretat física, però poc a la digital.

Recomanen a les empreses un bon pla de seguretat i que intentin proporcionar als treballadors que fan feina des de casa ordinadors només destinats a la feina o, almanco, bons sistemes de seguretat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Més per Menorca i el PP demanen que les restriccions s’adeqüin a la situació epidemiològica de l’illa

Els ecosobiranistes consideren que l'entrada de l'illa al nivell 2 adaptat és incoherent i que genera confusió

Gairebé cap companyia aèria compleix la normativa d’aplicar el descompte de resident al final del procés de compra

El sistema, que ha entrat en vigor aquest dimarts, pretén evitar l'increment de les tarifes als residents

Maó, pendent de la nova ordenació del port per convertir-lo en un reclam turístic internacional

La galeria d'art Hausser & Wirth obrirà la seva delegació a Menorca el pròxim 17 de juliol a l'Illa del Rei

Continua el calendari de vacunació: avui torn de les policies locals i demà dels majors de 80 anys

Aquest dimarts també es continuarà inoculant als docents. Serà el torn dels de primària, secundària i també dels alumnes de...