X

El Temps d’IB3 estrena la primera càmera submarina en línia de la Mediterrània Occidental

Situada a 4 metres de fondària, ofereix imatges espectaculars i exclusives de l'emblemàtica Reserva Marina de l’illa del Toro, famosa per la seva diversitat i abundància de peixos

05/05/2023

El Temps d’IB3 estrena la primera càmera submarina en línia de la Mediterrània Occidental

El Temps

IB3 estrena una nova càmera web submarina que emet en directe, una de les primeres que ho fa en tota la Mediterrània. Es tracta del primer dispositiu subaquàtic de la Mediterrània Occidental que emet en línia d’accés públic.

Es tracta d’una iniciativa que forma part de la sèrie documental ‘Arxipèlag Blau‘ i que pot ser consultada a partir d’avui a l’apartat de Càmeres de la pàgina web d’El Temps d’IB3.

Situada a 4 metres de fondària, ofereix imatges espectaculars i exclusives de l’emblemàtica Reserva Marina de l’illa del Toro, famosa per la seva diversitat i abundància de peixos. No en va, i pel que fa a les espècies vulnerables a la pesca, la seva biomassa és la més important registrada mai a qualsevol altre punt del litoral de les Illes Balears. A través de la càmera es poden destriar fàcilment espècies com ara sards, grívies, tutes i fadrins i, més esporàdicament, escorballs i anfossos.

A l’illa del Toro s’han instal·lat dues càmeres aèries més. Una, ofereix una panoràmica de la zona del ponent de Mallorca i els relleus més occidentals de la serra de Tramuntana: la Moleta de s’Esclop i el Puig de Galatzó. L’altra càmera apunta cap a la badia de Palma i permet observar el cap de Cala Figuera en primer terme i el cap Blanc a la llunyania.

A la mar Mediterrània ja existeix una segona càmera, però a la banda Oriental, concretament, a l’illa de Creta, que també ofereix imatges en directe. També, el SOCIB té instal·lada una càmera submarina a les Illes per a treballs d’investigació.

05/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris