X

El temps tranquil té les hores comptades

Un nou front reactivarà les precipitacions arreu de l'arxipèlag. La davallada de temperatures serà la clara protagonista del cap de setmana

17/11/2022

El temps tranquil té les hores comptades

Panoràmica de Palma aquest dijous./ Juan Fiol

Aquest dijous, la combinació de cel assolellat en general i vent de ponent ha fet pujar el termòmetre a gran part de les Balears. S’han donat valors superiors als 25ºC a les Pitiüses i a Mallorca, després d’una nit igualment suau. Malgrat tot, som a les portes d’un canvi de temps que arribarà en forma de més niguls, algunes precipitacions localment moderades i sobretot un descens notable de temperatura.

Increment dels niguls i primeres precipitacions

Demà, divendres, els niguls augmentaran de manera progressiva i taparan per complet el cel a partir de migdia. Pel matí, poden caure alguns ruixats esporàdics a Menorca, però no serà fins els capvespre quan siguin més intensos i arribin també a les Pitiüses. A Mallorca, no s’espera pluja fins el capvespre de tard o ja entrada la nit. La temperatura nocturna continuarà elevada per a l’època, però la màxima baixarà de 2 a 4ºC respecte d’avui.

Ruixats, tempestes i ambient de tardor

La nit de dissabte a diumenge s’esperen precipitacions que cap al nord de Mallorca i a Menorca poden ser localment intenses i venir acompanyades de calabruix. Aquesta situació tempestuosa i amb ruixats localment moderats s’allargarà fins dissabte capvespre al nord de les Balears. A les Pitiüses i el sud de Mallorca, l’ambient serà ventós i no gaire plujós, tan sols amb qualque ruixat esporàdic.

Dissabte serà el dia més fresc d’aquesta tardor fins ara. La màxima quedarà molt frenada gràcies a l’arribada d’una massa d’aire més fred, que situarà el termòmetre entre els 12ºC de la serra de Tramuntana i els 15-17ºC de la resta de les Balears.

El vent i la situació marítima alterada també seran els protagonistes de la jornada. Bufarà el mestral, moderat amb cops forts, que als relleus i zones exposades pot superar els 80 km/h. Les ones superaran els 4 metres a la costa orientada al nord i l’oest.

Temps més assolellat, però ventós

Diumenge el sol s’imposarà de manera més clara, amb restes de niguls sobretot a primera hora, però ja sense precipitacions. Per contra, no farà net quant a vent. Bufarà encara amb intensitat del nord-oest i pot superar de bell nou els 80km/h. La temperatura té tendència a remuntar, principalment la màxima diürna, però la sensació serà de frescor, precisament per l’efecte del vent.

17/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT