societat

El TIB estrena 9 busos 100% elèctrics

El transport públic de Mallorca per carretera ha incorporat 9 busos 100% elèctrics. Són els primers de tot Espanya, només elèctrics, que donaran un servei interurbà, fins ara només s'havia dins ciutat, segons ha dit el conseller de Mobilitat, Josep Marí. Els nous vehicles operaran a la zona nord de Mallorca.

El+TIB+estrena+9+busos+100%25+el%C3%A8ctrics

Els nous busos 100% elèctrics que s’incorporen, a partir d’ara, a la flota del TIB tenen una autonomia de 16 hores, uns 300 quilòmetres, i costen 615.000 euros, cada un. Operaran al nord de Mallorca, connectant les badies d’Alcúdia i de Pollença. Són, segons ha assegurat el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, els primers de tot Espanya que donaran un servei interurbà.

Aquests nous busos se sumen als més de 200 nous vehicles que el TIB va renovar el gener amb l’entrada de les noves concessions del transport públic interurbà de Mallorca. A més, aviat s’incorporaran altres 9 busos, en aquest cas, híbrids. El Govern de les Illes assegura, així, que l’aposta per la mobilitat sostenible de balears continua endavant.

Alcúdia també disposarà d’una oficina d’atenció a l’usuari, on els usuaris del transport públic de Mallorca podran obtenir la nova targeta intermodal.

Una altra novetat en el servei del transport públic de Mallorca arribarà a partir del mes de setembre a Santa Eugènia. Es connectarà el municipi amb el Pont d’Inca Nou, perquè els joves del poble que estudien a l’institut de Marratxí no hagin de dependre del cotxe privat per arribar al centre. La connexió també arribarà fins a Santa Maria, on els taujans hi tenen molts dels serveis essencials. El servei tendrà 4 trajectes d’anada i 4 de tornada al dia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Favàritx només és accessible des d’aquest dissabte en autobús

La decisió del Consell d'avançar en onze dies l'entrada en servei del transport públic ha provocat el caos circulatori a...

Les pluges més molestes, les de fang

Els negocis de rentar cotxes han tengut un bon dia

“Mou-te” una forma de fomentar el desenvolupament físic i social a la segona i tercera edat

Funciona a 15 municipis amb manco de 4.000 habitants a Mallorca

Els experts alerten als joves de no incórrer en conductes de risc per les festes “perdudes”

La pandèmia, segons projecte jove, ha repercutit en una reducció en el consum de drogues i alcohol