El geògraf Miquel Grimalt explica a IB3 Ràdio que és necessari "tornar el pas a l'aigua i treure'n obstacles"
27El geògraf de la UIB Miquel Grimalt, considera que, 3 anys després de la tragèdia de Sant Llorenç, el torrent segueix essent “una trampa mortal” per la població.
Avui fa 3 anys que es va produir la torrentada i el poble segueix sense tenir aprovat un pla de millora dels punts negres que varen fer vessar el cabal d’aigua aquell fatídic horabaixa del 9 d’octubre. La pluja torrencial va caure a les 17.20h d’aquell dia de 6 a 8 litres per metre quadrat, per acumular-ne un total de 257 litres. 12 persones varen perdre la vida per mor de les inundacions.
Grimalt ha explicat al programa ‘La Gran Vida’ d’IB3 Ràdio, que és necessari “tornar el pas a l’aigua i treure’n obstacles” per què pugui trobar el seu cabal natural. Els principals punts crítics són 5 ponts, que quan s’embruten i s’embossen “transformen el torrent en una trampa mortal”.
Les edificacions arran del torrent afegeixen gravetat a la interrupció del cabal d’aigua, ja que quan vessa i es troba obstacles “deriva l’aigua cap a altres llocs”.
3 anys després de la torrentada, les ajudes pels afectats continuen essent un punt de discrepància. La plataforma d’afectats considera que hi ha hagut “mala coordinació entre administracions”, en paraules del seu portaveu, Joan Brunet.
Algunes de les persones afectades han hagut de tornar doblers del primer paquet d’ajudes. El batlle de Sant Llorenç, Mateu Puigros, recorda que es va optar per la quantitat d’aigua que havia arribat a cada domicili i que s’ha actuat “de la manera més justa possible”.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu