economia

El transport discrecional demana mesures urgents per evitar la falllida d’empreses

El sector té 2.500 treballadors en ERTOs i enguany només aspira a salvar un 25% de la temporada


Màxima preocupació pel futur de moltes empreses del transport discrecional de les Balears. Amb 1.600 autocars aturats i 2.500 treballadors afectats per ERTOs, el sector reclama mesures clares de seguretat per poder reiniciar l’activitat al més aviat possibe i evitar la fallida de moltes empreses. Han demanat a la Federació d’Entitats Locals de les Balears (FELIB) que apliqui rebaixes als principals impostos municipals per poder fer front a la crisi.

Amb 140 aturats a la cotxeria, Autocares Comas és un bon exemple de com el sector afronta un dels moments més difícils de la seva història. En aquests moments, els ingressos són zero i ha hagut de presentar un Expedient de Regulació Temporal per a la gran majoria dels seus 270 treballadors fins al 30 de juny. Només tenen feina els mecànics que fan el manteniment dels autobusos, i alguns administratius. “Amb les pèrdues que tindrem, calculo que necessitarem quatre o cinc anys per recuperar-nos”, diu el conseller delegat de Comas, Antoni Rosselló.

El sector confia que, si tot va bé i la temporada arrenca al juliol, podrien arribar a fer un 25% del negoci del 2019. La imposició d’una quarantena per a turistes internacionals, diuen, ja els ha perjudicat. “Amb la quarentena, les poques reserves que teníem s’han aturat. Hem de ser valents i tenir les coses clares a l’hora de prendre decisions per no perjudicar determinats sectors”, explica el president de l’Associació de Transport Discrecional de les Illes, Rafel Roig.

A diferència d’altres sectors com l’hoteleria i la restauració, encara no saben quins seran els protocols de seguretat davant la Covid-19. Reclamen tests massius i que la recomanació de la Comissió Europea de no obligar els avions a eliminar places, si s’hi utilitzen mascaretes, també s’apliqui als autobusos. Asseguren que, amb un 50% d’ocupació als autocars, el negoci no és rendible.

Per reduir pèrdues, la Federació Balear de Transports ha demanat a la Federació de Municipis de les Illes que enguany no se’ls cobri l’impost de circulació dels vehicles donats de baixa temporalment com a consequència de l’estat d’alarma i rebaixes o bonificacions d’altres impostos municipals, concretament el d’activitats econòmiques, l’IBI i la taxa de residus.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Els hotels de Menorca comencen el juliol amb una ocupació del 95%

Des de l'abril s'estran donant xifres d'ocupació de rècord als hotels de Menorca on la demanda ha incrementat els preus...

Caixabank abandonarà la històrica oficina central de Son Fuster a Palma

La Conselleria d'Educació, que ja ocupa la meitat de les instal·lacions, ha mantengut converses amb el banc català per quedar-se...

Tolo Deyà, vicedegà de Turisme: “El servei que donen els empleats sense experiència pot afectar futures temporades”

L'expert alerta dels perills de cobrir la manca de personal generalitzada al sector amb mà d'obra poc qualificada

José Manuel Raya, advocat laboralista: “La inflació ja es nota en la negociació dels convenis col·lectius”

L'expert afirma que si l'IPC continua al mateix ritme, sempre hi haurà una pèrdua del poder adquisitiu del treballador