menorca

El transport marítim de mercaderies a Menorca cau un 41% amb l’estat d’alarma

L'acurada de l'activitat econòmica redueix la càrrega de les navilieres


A Menorca, el transport de mercaderies per via marítima ha caigut un 41% des de la declaració de l’estat d’alarma. La paralització de gran part de l’activitat econòmica ha tingut conseqüències en el volum de càrrega. En el darrer mes i mig han arribat a l’illa poc més de 52.000 tones de carregament, quan en el mateix període de l’any passat n’eren prop de 90.000.

La pitjor part se l’emporta Trasmediterrania, que opera al port de Maó, i que ha tingut un descens superior al 50% en la càrrega que transporta des de la península. Segons expliquen fonts de la naviliera, des del passat 15 de març, quan es va declarar l’estat d’alarma, han carregat 16.000 tones de mercaderies en 1.800 camions. Manco de la meitat que en el mateix període de l’any passat. Apunten, a més, que en el mateix temps han transportat 211 passatgers, un 98% manco que el 2019 i una xifra insignificant atès que hi havia la Setmana Santa enmig. Per fer front al descens, Trasmediterrania assegura que han reduït les freqüències habituals amb l’objectiu de minimitzar les pèrdues.

En el cas de Ciutadella, on Baleària ioera en solitari, el descens és del 37%, tot i que en termes generals rep un volum més gran de mercaderies. Des del 15 de març n’han arribat 36.000, i l’any passat 57.500 tones.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un grup de comerciants enceta una recollida de signatures contra el sentit únic del port de Maó

L'APB tirarà endavant tot i la protesta: la mesura entrarà en vigor dilluns que ve

Maó protesta davant Endesa pel mal estat de la calçada del camí de Trepucó

Les obres de canalització per traslladar l'aigua des de l'EDAR des Castell fins a la central tèrmica de Maó continuen...

La inauguració de la piscina des Mercadal haurà d’esperar al setembre

Per primer estiu després de 25 anys, el municipi no tindrà piscina municipal

Préstecs sense interessos per pagar el lloguer de les famílies damnificades per la crisi

S'hi podran acollir famílies que no ingressin més de 2.700 euros al mes entre tots els seus membres