menorca

El transport marítim de mercaderies a Menorca cau un 41% amb l’estat d’alarma

L'acurada de l'activitat econòmica redueix la càrrega de les navilieres


A Menorca, el transport de mercaderies per via marítima ha caigut un 41% des de la declaració de l’estat d’alarma. La paralització de gran part de l’activitat econòmica ha tingut conseqüències en el volum de càrrega. En el darrer mes i mig han arribat a l’illa poc més de 52.000 tones de carregament, quan en el mateix període de l’any passat n’eren prop de 90.000.

La pitjor part se l’emporta Trasmediterrania, que opera al port de Maó, i que ha tingut un descens superior al 50% en la càrrega que transporta des de la península. Segons expliquen fonts de la naviliera, des del passat 15 de març, quan es va declarar l’estat d’alarma, han carregat 16.000 tones de mercaderies en 1.800 camions. Manco de la meitat que en el mateix període de l’any passat. Apunten, a més, que en el mateix temps han transportat 211 passatgers, un 98% manco que el 2019 i una xifra insignificant atès que hi havia la Setmana Santa enmig. Per fer front al descens, Trasmediterrania assegura que han reduït les freqüències habituals amb l’objectiu de minimitzar les pèrdues.

En el cas de Ciutadella, on Baleària ioera en solitari, el descens és del 37%, tot i que en termes generals rep un volum més gran de mercaderies. Des del 15 de març n’han arribat 36.000, i l’any passat 57.500 tones.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Hestia Menorca torna de Gijón amb una renda de 14 punts i s’encamina cap als quarts de final

Un sublim Pitu Jiménez, amb 16 punts en 12 minuts, orienta la millor versió de l'equip (70-84); menorquins i asturians...

L’orgue de Santa Maria de Maó es posa a punt després de 20 anys

El prestigiós taller d'orgueners Blancafort de Montserrat ha fet net i afinat durant un mes els més de 3.300 tubs...

Cala Galdana és una de les primeres zones turístiques de Menorca en obrir la temporada

L'obertura de Melià, que se suma a la d'Artiem de la setmana passada, fa avançar la posada en marxa de...

Els restauradors de Menorca lamenten no poder servir sopars als interiors

No es decideixen a allargar els horaris dels treballadors per la incertesa i les despeses de gestoria que comporta cada...