societat

Acaba el servei de transport públic a les platges verges de Menorca

El Consell assegura que el servei ha estat capaç de ser flexible per afrontar la situació

Acaba+el+servei+de+transport+p%C3%BAblic+a+les+platges+verges+de+Menorca

I aquest dimarts tot just acaba, de manera avançada, el servei de transport públic de passatgers a les platges verges de Menorca. La temporada s’ha vist reduïda en dos mesos per mor de la pandèmia. El Consell assegura que el servei ha estat capaç de ser flexible per afrontar la situació.

És un dels darrers viatges del bus que connecta Ciutadella amb la platja de Macarella, que aquest estiu s’estrenà un mes i sis dies més tard i que acaba, també, més prest. Com passa amb la resta de línies que enllacen amb els espais protegits de Menorca, avui és, per a ell, l’últim dia de servei. Les experiències dels usuaris són, com és habitual, ben diverses.

Al temps de reducció del servei -prop de dos mesos- s’ha d’afegir la retallada de les freqüències a la meitat… Tot plegat, té la seva traducció, inevitablement, en les xifres. Els prop de 94.000 passatgers de l’estiu passat han quedat reduïts a una tercera part. El nombre de passatgers baixa també, de manera significativa, en la resta de línies que connecten amb La Vall, Son Saura i Cala en Turqueta, que l’any passat s’estiraren fins a l’octubre. Amb tot, en algunes com la de Cala en Turqueta o Son Saura, les ràtios d’ocupació, assegura el Consell, han estat més elevades.

També la línia entre Maó i Favàritx arriba avui al seu final. L’experiència se salda, en el seu tercer estiu de vigència, amb 7.365 passatgers, lluny dels 10.000 de l’any passat. El percentatge sobre el total de passatgers que han fet el trajecte entre l’aparcament i el far volta el 50% al juliol i supera lleugerament el 40% la resta de l’estiu.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El vent fa revifar un foc a Cala Rotja, a Fornells

L'origen podria estar en un lamp caigut durant la matinada de dimarts

El temporal marítim obliga a tancar el dic de Son Blanc

La connexió del vaixell Jaume III, que fa dos viatges diaris entre Ciutadella i Alcúdia, s'ha cancel·lat

Comerciants i oposició rebutgen que Ports vulgui convertir les cases recuperades a Fornells en restaurant

La campanya promoguda a partir del rebuig comercial i de l'Entesa ja ha recollit més de mig milenar de signatures