X

Les rissagues de Ciutadella, un cas particular de meteotsunamis

La investigació d'Agustí Jansà i Clilment Ramis s'ha exposat a la Primera Conferència Mundial sobre aquest tipus de fenòmens que s'ha celebrat a Croàcia

21/11/2020

Les rissagues de Ciutadella, un cas particular de meteotsunamis

La investigació duta a terme des del 1987 del fenomen de les rissagues no ha contradit els resultats que s’havien obtingut fins al 1986; més encara, els ha donat precisió i solidesa. Agustí Jansà i Climent Ramis, pioners a escala mundial en l’estudi d’aquests fenòmens, han exposat el resultat de quaranta anys d’investigació, en la Primera Conferència Mundial sobre Meteotsunamis celebrada a Croàcia.

Contràriament al que molta gent pensa, les rissagues no són exclusives de Ciutadella, on són conegudes des de sempre i descrites a diversos llocs. Se’n poden observar, de fet, manifestacions arreu del planeta, com ha quedat palès a la Primera Conferència Mundial sobre Meteotsunamis celebrada a Split el 2019.

Les rissagues de Ciutadella són avui considerades com un cas particular de meteotsunamis. La rissaga del 2006 va causar un recreixement dels projectes de recerca. Uns estudis que només han servit per donar més solidesa a la investigació pionera d’Agustí Jansà i Climent Ramis a partir del 1975, quan encara no se’n sabia res, del fenomen.

21/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris