X

El Tribunal Constitucional paralitza la tramitació parlamentària per renovar el Poder Judicial

La presidenta del Parlament, Meritxell Batet, ha declarat que es tracta d'una decisió sense precedents a la democràcia, ja que és la primera vegada que el Constitucional paralitza una llei en tramitació al Parlament

20/12/2022

El Tribunal Constitucional paralitza la tramitació parlamentària per renovar el Poder Judicial

Amb sis vots contra cinc, el Tribunal Constitucional va paralitzar ahir la tramitació parlamentària dels canvis en el Poder Judicial i en el mateix tribunal, que havia estat ja aprovada pel Congrés i que estava pendent de votació al Senat aquest dijous. El tribunal va estimar així la mesura cautelaríssima del Partit Popular, que va recórrer l’esmena que pretén modificar la Llei orgànica del Poder Judicial. El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha assegurat que la decisió atempta contra la separació de poders.

La presidenta del Parlament, Meritxell Batet, ha declarat que es tracta d’una decisió sense precedents a la democràcia, ja que és la primera vegada que el Constitucional paralitza una llei en tramitació al Parlament. Tanmateix, ha assegurat que es defensarà l’autonomia parlamentària i les funcions del poder legislatiu.

El president del Partit Popular, Alberto Ñúnez Feijoo, ha dit que arribarà fins a on faci falta per garantir la Constitució espanyola, i ha assegurat que la iniciativa parlamentària mancava de legitimitat.

No obstant això, el govern acatarà la decisió del Tribunal Constitucional i ha demanat calma i serenitat a la ciutadania i confiança en el sistema democràtic espanyol.

20/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris