El Tribunal de Justícia de la Unió Europea dóna la raó a Valtònyc

La justícia belga haurà de tenir en compte el codi penal espanyol de 2012 per decidir sobre el lliurament a Espanya del raper mallorquí

El+Tribunal+de+Just%C3%ADcia+de+la+Uni%C3%B3+Europea+d%C3%B3na+la+ra%C3%B3+a+Valt%C3%B2nyc

La justícia belga haurà de tenir en compte el codi penal espanyol de 2012 per decidir sobre el lliurament a Espanya del raper mallorquí Josep Miquel Arenas, Valtònyc, i no el de 2015, que va endurir les penes per les quals va ser condemnat.

Així ho ha sentenciat avui el Tribunal de Justícia de la Unió Europea. La sentència respòn a una qüestió prejudicial traslladada pel Tribunal d’Apel·lació de Gant, que ha de resoldre el lliurament o no de Valtònyc a Espanya, ja que el Codi Penal espanyol ha variat des que es varen cometre els fets.

Valtònyc va ser sentenciat per l’Audiència Nacional l’any 2017 a una pena de tres anys i mig de presó, pels delictes d’humiliació a les víctimes i enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona i amenaces, sentència ratificada pel Tribunal Suprem l’any 2019. Els delictes s’haurien comès però entre els anys 2012 i 2013.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Middelmann: “A curt termini els preus dels bitllets poden baixar”

L'expert aeri demana que s'utilitzin fons del descompte de resident per subvencionar bitllets des de la Península a les Illes

La Federació Balear de Voleibol recomana no disputar partits de dobles de vòlei platja

Esperen una confirmació oficial del CSD en què autoritzi als territoris que es troben en les fases 1 i 2