economia

El tribunal de justícia europeu deixa en mans dels jutges espanyols decidir sobre l’índex hipotecari IRPH

Un bufet de Palma representa a més de 1.200 afectats de les Illes

El+tribunal+de+just%C3%ADcia+europeu+deixa+en+mans+dels+jutges+espanyols+decidir+sobre+l%27%C3%ADndex+hipotecari+IRPH

Els advocats especialitzats en l’índex IRPH es mostren satisfets amb la sentència europea, perquè permet que els jutges espanyols puguin valorar si aquest índex hipotecari va ser contractat per part dels clients amb totes les garanties de transparència, un control que havia negat el tribunal suprem espanyol. S’obri per tant la porta perquè la justícia examini, cas per cas, cada contracte. El Bufet Martinez Blanco representa un bon grup d’afectats de les Illes. Això vol dir que, en cas de guanyar als tribunals, els afectats podran recuperar els diners pagats de més i fins i tot aconseguir la nul·litat de la clàusula per abusiva.

L’índex hipotecari més utilitzat és l’euribor en un 90 per cent. Però entre els anys 2001 i 2008 es va comercialitzar també l’IRPH, que és un índex calculat pel banc d’Espanya d’acord amb la mitjana dels tipus d’interès més diferencials que signen les entitats bancàries. Però mentre l’euribor ha anat baixant fins a estar en negatiu, l’IRPH va pujar. Norka té una hipoteca amb aquest índex. Ara veu la possibilitat de posar fi a aquest malson. La majoria de clients com Norka sempre pensaren que la seva hipoteca estava referència a l’euribor i d’aquí l’allau de demandes que hi ha.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Augmenten les reserves, però cal ser prudents

Segons Tomeu Bennassar, CEO de Logitravel, s'està reactivant la demanda perquè "teníem un punt de partida molt baix"

L’obertura al turisme a partir de juny rellança l’interès per estiuejar a Menorca

Els hotelers demanen que es bonifiquin els viatges perquè els preus per enllaçar amb les 13 ciutats espanyoles amb vol...