X

El Tribunal Suprem no admet el recurs de Memòria de Mallorca per eliminar el monument de sa Feixina

La sentència, a més, condemna l'associació a pagar les costes per valor de 2.000 euros

09/10/2022

El Tribunal Suprem no admet el recurs de Memòria de Mallorca per eliminar el monument de sa Feixina

El Tribunal Suprem no ha admès a tràmit el recurs de cassació interposat per Memòria de Mallorca per derrocar el monument de sa Feixina de Palma.

La sentència, a més, condemna l’asssociació a pagar les costes per valor de 2.000 euros. Memòria de Mallorca vol manifestar la seva indignació: “És del tot intolerable que un monument feixista, inaugurat pel mateix dictador Francisco Franco, estigui encara dret a un espai públic, però encara ho és més quan els tribunals de justícia decideixin protegir-lo”.

L’associació considera que el tribunal no entra a valorar si el monument mereix o no la protecció o si ofèn les víctimes i vulnera la Llei de memòria històrica, simplement ho argumenta amb tecnicismes jurídics. Tot i això, Memòria de Mallorca ha explicat que “emprendran les accions legals pertinents per eliminar la simbologia franquista dels nostres carrers i places, així com també la nostra ferma voluntat de continuar lluitant pel dret a la veritat, a la justícia i a la reparació i per la memòria i drets de les víctimes del franquisme”.

09/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT