La concessió o no d'indults als condemnats pel procés català ha centrat el cara a cara entre Sánchez i Casado a la sessió de control al govern
El Tribunal Suprem ha informat negativament sobre la concessió de qualsevol forma d’indult, total o parcial, als 12 líders independentistes condemnats pels delictes de sedició, malversació de cabals públics i de desobediència.
La Sala que va jutjar la causa afirma que no hi ha raons de justícia, equitat o utilitat pública que justifiquin la concessió de la mesura de gràcia. Els magistrats consideren que no s’ha vulnerat el principi de proporcionalitat de les penes i que tampoc hi ha proves de penediment per part dels condemnats. A més, asseguren que els arguments en els quals es basen les diverses peticions d’indults pretenen que el govern corregeixi la sentència dictada pel Suprem.
La concessió o no d’indults als condemnats pel procés independentista català ha centrat el cara a cara entre el president de l’Executiu, Pedro Sánchez, i el líder del Partit Popular, Pablo Casado, a la sessió de control al govern d’aquest dimecres. Sánchez ha defensat que l’Executiu decidirà si indulta “en benefici de la convivència entre espanyols”, mentre que Casado l’ha acusat de “posar en risc l’Espanya constitucional per continuar en el poder.
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat l’amnistia dels presos i l’autodeterminació de Catalunya. Ho ha fet en el seu discurs en l’acte de presa de possessió dels 14 nous consellers de la Generalitat. Aragonès ha exposat que el seu govern treballarà per aconseguir la plena llibertat dels polítics reclusos i exiliats.
També ha destacat que la majoria de l’equip està format per dones, remarcant així el seu compromís feminista. Els nous membres de l’executiu han anat prometent el seu càrrec, sense referències a la Constitució ni al Rei.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu