política

El tripartit de Ciutadella rebutja la petició de VOX d’intervenir ‘de públic’ al ple municipal

L'informe municipal ho permetria basant-se en el Reglament de participació ciutadana


Finalment Vox no tindrà veu al ple de Ciutadella d’aquest dijous. La junta de portaveus ha rebutjat la petició per poder intervenir, tot i no tenir cap regidor. Una decisió que contradiu l’informe municipal, que reconeix que el Reglament de participació ciutadana preveu la intervenció de polítics sense representació a la corporació, igual que entitats, associacions o d’altres col·lectius.

La majoria d’esquerres s’ha imposat a l’oposició, que veia amb bons ulls que el partit d’extremadreta pogués fer una pregunta en el plenari. PSM, PSOE i Unides Podem argumenten que Vox s’ha presentat a les eleccions i que el poble no els ha donat representació. També sostenen que el reglament no permet debatre una qüestió ja tractada prèviament. Un punt que l’oposició no comparteix, ja que interpreta que aquesta limitació fa referència a quan és un mateix partit, entitat o col·lectiu qui repeteix la proposta.

Toni Camps, líder de Vox, pretenia preguntar l’equip de govern sobre la restitució del mur del camí de baix, que amenaça de desprendre’s des de fa dos anys.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

 1. Antoni Camps 19/11/2019

  És lamentable que aquells que han fet bandera de sa participació, des diàleg o de sa pluralitat, hagin vetat que VOX pugui intervenir en es ple de s’Ajuntament. Queda clar que aquest diàleg i aquesta participació només es possible per segons qui.
  En tot cas, també és lamentable que un mitjà públic, com IB3, insulti a 77.000 persones de Balears, 4.000 de Menorca, qualificant de ultradreta a VOX a aquesta informació, mentre a Podemos o Més mai els han tractat d’extrema esquerra. Aquest doble raser diu molt poc d’un mitjà que hauria de ser objectiu i eqüànim. Després es demanen del per què de ses baixes audiències.

 2. Carla Gener 19/11/2019

  És un mite això que per democràcia s’hagi d’escoltar a tothom. Hi ha partits amb idearis concrets que no se’ls hi ha de fer lloc per tal de garantir la democràcia i la llibertat.
  Dit això, tractar d’extrema dreta a aquest partit és de justícia. Espanya ha conegut varis partits amb idiologia de dretes i VOX amb el seu ideari, propostes presentades allà on sí tenen representació i discursos diversos s’ha posicionat encara més a la dreta.
  Esquerres en canvi, els partits esmentats s’hi apropen però, d’extrems poc. El que passa és que són molts anys d’atribuir l’esquerra a PSOE que ha anat del braç de l’Ibex i la dreta sempre, d’aquí que els altres et semblin extrema esquerra. Per sort, aquí a Menorca no ha calat el vostre discurs.

  I com que tot crea precedent, entenc que deixar a un partit com aquest es pronunciar-se una vegada servirà per a pròximes ocasions.

 3. Antoni Camps 20/11/2019

  I na Carla Gener és sa que decideix qui té dret a ser escoltat i qui no. Es Reglament de Participació Ciutadana dóna igual. Na Carla Gener és sa qui dóna es carnets de democràcia. Ella és sa que diu qui pot existir i qui no. Na Carla Gener és s’exemple més clar de totalitarisme, manca de respecte a sa pluralitat i de falta de diàleg, precisament allò que més li agrada dir a s’esquerra, però que mai fa.
  I si Podemos que surt en defensa de règims dictatorials com es cubà o es veneçolà i ara es de n’Evo Morales, no és extrema esquerra, així no existeix s’extrema esquerra: Podemos és sa centralitat política, el PSOE és dreta, PP i Cs extrema dreta i VOX, extrema ultra extrema dreta. Amb aquest criteri, qualsevol és d’extrema dreta. Sentir aquestes xorrades diu molt de sa societat que vivim.

 4. Carla Gener 20/11/2019

  Home, no entraré a rebatre els teus arguments populistes. El reglament de participació ciutadana és clar: “Quan es donin aquestes circumstàncies i així ho acordi la Junta de Portaveus, la comunicació o proposició s’inclourà a l’ordre del dia del Ple ordinari més pròxim i serà tramitada d’acord amb el Reglament orgànic municipal. ”

  Resulta que per sort a Ciutadella no vau treure ni un regidor, això significa que una majoria de gent a Ciutadella va decidir que no teníeu res prou interessant a dir. Entenc que ha de ser dur, quan fins al PP (fins fa poc teu) que va deixar en s’absoluta ruïna a s’Ajuntament de Ciutadella ha tret representació.

 5. Antoni Camps 23/11/2019

  No treure representació no és gens dur. És lo lògic en un partit que, dos mesos enrere de ses eleccions, havien cessat dues vegades sa direcció insular i estava fet un solar. Esteim construint, poc a poc, un partit des de baix i açò costa. Mos anam implantant i, de cada vegada, anam millorant es resultats. Si en es mes d’abril representavem es 6% ara ja representam es 10%. Tenim 1.000 vots més. En algunes zones superam es 15% des vots. És qüestió de temps tenir representació a nivell local i insular.
  Per altra banda, si es Reglament de participació ciutadana permet an es partits polítics que no tenen representació participar des plens, perquè s’esquerra no ho permet? Haguéssin fet lo mateix amb Pacma? Sembla que aquest Reglament estava pensat només perquè hi pogués participar sa gent d’esquerres. Si ets de dretes te vetam. Açò ho veus democràtic? Açò és fomentar sa pluralitat? I si aquest és s’ús que se’n fa des Reglament de participació ciutadana, per qué no el deroguen? Mai ningú n’ha fet us, i quan un el vol emprar li diuen que no. No ho trobes absurd?

Cercador |


més contingut relacionat

Cladera assegura que els empleats públics del Consell no patiran cap congelació de sou enguany

Cladera no descarta que de cara a 2021 s'hagi de prendre qualque mesura per mor de les previssibles restriccions pressupostàries

Pacte de batles de vuits partits contra l’acord d’Hisenda amb la FEMP

Per deixar fora del repartiment dels 5.000 milions d'euros els ajuntaments sense romanent

El Govern aparta Joan Gual de Torrella de l’Autoritat Portuària

També ha acordat la congelació del salari del personal de la CAIB

El Govern mantindrà cordialitat amb la família reial

No es planteja la retirada de les distincions