societat

El TSJB admet a tràmit un recurs contra les obres per fer créixer Son Sant Joan

La plataforma contra l'ampliació de l'aeroport de Palma critica el projecte pels efectes negatius per la sostenibilitat


El Tribunal Superior de Justícia de les Illes ha admès a tràmit el recurs contenciós adminitratiu que la Plataforma contra l’ampliació de l’aeroport de Palma va interposar el passat mes d’octubre. La plataforma, formada per entitats com el GOB, no descarta seguir per la via judicial si detecten il·legalitats en el projecte.

L’alt tribunal requereix al Ministeri de Transports la remissió de l’expedient adminitratiu a l’entitat. La plataforma contra l’ampliació de l’aeroport Son Sant Joan va interposar el recurs pel silenci administratiu del ministeri que no va respondre a la seva sol·licitud d’informació i de paralitzar les obres d’ampliació de Son Sant Joan. El portaveu de la plataforma, Gaspar Alomar, lamenta que “AENA mantengui els seus plans d’ampliació tot i la pandèmia“.

Alomar adverteix que els plans d’AENA són “molt negatius per la sostenibilitat de Mallorca“. Segons el portaveu de la plataforma, es preveuen augmentar les rutes i permetre que en una hora l’enlairament de 48 avions, quan el màxim és de 43.

Plans AENA

La plataforma contra l’ampliació de son Sant Joan critica els dos projectes d’AENA. Per una banda, l’execució de les obres de la pista nord que actualment es duen a terme. Segons la plaforma, AENA ha fet servir un estudi d’impacte ambiental caducat de fa 16 anys. Hi ha un segon projecte, el de més magnitud, que és el de l’ampliació de la terminal de l’aeròdrom i està pendent que el Ministeri de Transició Ecològica li doni el vistiplau. Respecte d’aquest projecte, els ecologistes critiquen que AENA ja ha iniciat dues obres menors, que -segons ells- s’haurien d’incloure en el projecte gran i passar l’avaluació d’impacte ambiental.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Armengol promet 3,9 milions en ajudes a Menorca per als restauradors i altres sectors productius

Pime insisteix a Armengol que els plans de vacunació prioritzin als treballadors de les empreses turístiques

Els vesins des Mercadal protesten pel mal funcionament del centre de salut del municipi

Es queixen de la lentitud de l'atenció telefònica i que se'ls derivi al centre Es Banyer

Condemnen a 13 anys i 3 mesos l’home que va intentar matar la seva dona a Ciutadella

Li va clavar cin ganivetades però un veí va intervenir per aturar l'agressió

Baixen un 20% els casos de càncer diagnosticats per la pressió sanitària de la Covid

Simebal demana més recursos i que es dediquin més esforços a potenciar l'Atenció Primària