X

El TSJC condemna Laura Borràs a quatre anys i mig de presó

La presidenta suspesa del Parlament català afirma que la sentència no farà que deixi de lluitar per "la independència"

30/03/2023

El TSJC condemna Laura Borràs a quatre anys i mig de presó

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat la presidenta suspesa del Parlament català, Laura Borràs, a quatre anys i mig de presó per adjudicar contractes a dit a la Institució de les Lletres Catalanes, però proposa el seu indult parcial perquè pugui evitar la presó.

A la sentència, que es pot recórrer, l’alt tribunal català atribueix a Borràs els delictes de prevaricació i falsedat documental, pels quals també li imposa una condemna de 13 anys d’inhabilitació i una multa de 36.000 euros.

La sentència suggereix al Govern la concessió d’un indult parcial a favor de Borràs, en referència exclusivament a la pena de presó imposada i de dos anys i mig com a màxim, de manera que la condemna quedi en dos anys i es pugui beneficiar d’una suspensió eventual que l’alliberi d’entrar a la presó.

Honradesa

La presidenta de JxCat ha advertit en conèixer la sentència que aquesta no farà que deixi de lluitar per la independència: “Aquesta sentència ni és ferma ni és justa, i no m’impedirà seguir treballant per l’únic objectiu pel qual vaig entrar en política, que és assolir la independència de Catalunya”.

“No m’atur en la meva lluita per defensar la meva honradesa i per reclamar una absolució que, amb tota seguretat, algun altre tribunal proclamarà”, ha assegurat Borràs en una declaració a les portes del Parlament.

30/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT