X

El TSJIB confirma la sanció de 100.000 € per una infracció molt greu en matèria de residus a l’antiga fàbrica de Majòrica

La sentència fa referència als "successius incompliments" de l'empresa Anida Operaciones Singulares en la descontaminació del solar

10/02/2024

Miquela Valls

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears confirma la sanció de 100.000 euros a l’empresa Anida Operaciones Singulares per una infracció molt greu en matèria de residus al solar de l’antiga fàbrica de Majòrica, a Manacor. Es desestima així el recurs presentat per l’empresa per anul·lar la multa que li imposà la Direcció General de Residus i que en un primer moment ascendia a 150.000 €.

La sentència fa referència als “successius incompliments” dels requeriments que l’administració ha realitzat per descontaminar el solar. El 2016 es va descobrir l’existència de dos dipòsits subterranis en el subsol de les edificacions que havien estat esbucades per l’anterior propietat del solar.

En el Pla de Sanejament, aprovat el 16 de novemebre de 2011, l’ara demandant havia adquirit el compromís amb el Govern de fer-se càrrec de la retirada dels dos dipòsits soterrats, els residus romanents en el seu interior i conduccions d’entrada i sortida d’ells mateixos. A més, de la retirada de l’amuntegament d’enderrocs procedents de la demolició de l’obra de fàbrica prèviament existent en el solar en qüestió.

Notícies relacionades >

10/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris