El TSJIB demanarà un informe pericial per confirmar si es manipularen els mòbils

L'inspector que va confiscar els terminals diu que en cap moment va obrir els mòbils

El+TSJIB+demanar%C3%A0+un+informe+pericial+per+confirmar+si+es+manipularen+els+m%C3%B2bils

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes demanarà un informe pericial per saber si els mòbils dels periodistes varen ser manipulats mentre eren en mans de la policia i del jutjat. L’inspector que va confiscar els terminals diu que en cap moment va obrir els mòbils, però els periodistes afectats diuen el contrari. Paral·lelament, els sindicats de la Policia Nacional també s’han pronunciat: defensen la seva imparcialitat, i recorden que sempre que han intervingut telèfons ho han fet sota control judicial.

L’inspector de la policia nacional ha declarat que, el mes d’agost, va rebre l’ordre de Miquel Florit de descobrir qui havia filtrat un informe del cas cursach als periodistes. En aquell moment, ha dit l’inspector, demanaren un registre de les telefonades dels redactors que reberen l’informe. Creuaren els números de teléfon amb els de jutges, fiscals i policies i descobriren que la filtració venia d’agents de blanqueig de la policia nacional. Com que aquests agents havien borrat les dades dels seus mòbils, ha declarat l’inspector, decomissaren els telèfons dels periodistes d’europapress i diariodemallorca per preservar les proves. En cap moment, però, segons l’inspector, arribaren a manipular els terminals dels redactors. Per comprovar aquest extrem, la jutgesa que instrueix la causa contra Miquel Florit, ha demanat un informe pericial. Vol conèixer si els terminals varen ser manipulats entre l’11 de desembre i el 4 de gener, el temps en què varen estar en mans de la policia i del jutge. El fiscal en cap ha quedat satisfet per les declaracions de l’inspector i mantè que s’ha de sobresseir la causa contra el jutge Miquel Florit.

Els periodistes, en canvi, diuen que es va vulnerar el seu dret al secret professional i consideren que se’ls va fer un dany gravíssim quan se’ls decomissà els mòbils.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Les Balears són la setena comunitat més atractiva per a les empreses

50 companyies varen traslladar la seu social a l'arxipèlag el primer trimestre de 2019. Altres 27 varen sortir de les...

L’atur juvenil a les Illes Balears se situa en el 36,5% en el primer trimestre de 2019

En total, el nombre d'empleats augmenta en 27.400 i el d'aturats, en 3.100. Si la comparació es fa amb el darrer...

Tota la informació sobre les eleccions generals

Tots els debats, les entrevistes amb tots els caps de llista al Senat i al Congrés, i els blocs electorals