societat

Una sentència judicial revifa el projecte de parc eòlic a la zona de Punta Nati a Ciutadella

Els promotors assisteixen dijous a la reunió dels tècnics del departament de Medi Ambient

Una+sent%C3%A8ncia+judicial+revifa+el+projecte+de+parc+e%C3%B2lic+a+la+zona+de+Punta+Nati+a+Ciutadella

Fotomontatge fet per l'Associació Martí i Bella per denunciar l'impacte visual


El projecte per construir un parc eòlic a Punta Nati reviu després que la justícia hagi anul·lat l’informe negatiu de la Comissió Balear de Medi per un defecte de forma. El Tribunal Superior de Balears atén el recurs dels promotors i certifica que no se’ls va donar dret a rèplica quan Medi Ambient va tombar el projecte. Per la qual cosa sol·licita que es reinici la tramitació.

Aquest dijous els promotors assisteixen a la reunió dels tècnics del departament per analitzar la sentència. És un dels 3 parcs eòlics que s’havien projectat a l’entorn de Punta Nati. Proposa instal·lar 6 molins de 80 metres d’altura amb capacitat per generar 12 megavats de potència. Ha d’ocupar 38 hectàrees de sòl rústic.

Medi Ambient va rebutjar el projecte atentent al Pla de Conservació de la Miloca, que prohibeix explícitament la construcció de molins de vent a les àrees on hi ha aquesta espècie.

Ara, s’obre de nou la porta a una instal·lació de renovables en un entorn com el de Punta Nati. En el seu moment, la Martí i Bella havia mostrat la seva oposició, tal com també fa amb el parc solar de Son Salomó 2. Aquest vespre, la vicepresidenta del Consell, Maite Salord, i el conseller de Cultura i Patrimoni, Miquel Àngel Maria, assisteixen a la junta directiva de l’entitat per continuar negociant una sortida al bloqueig que pateix el parc solar de Son Salomó 2.

La discrepància està en qui assumeix el manteniment de la zona protegida de Punta Nati així com els itineraris per a visitants. Fins que no hi hagi un compromís per escrit, l’entitat no retirarà els contenciosos. La Martí i Bella, doncs, es manté ferma en aquest punt, acordat el passat mes de desembre, però que a hores d’ara no s’ha ratificat ni garantit el seu compliment.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Armengol demana que les empreses d’activitats no essencials també puguin acollir-se als ERTO’s

La presidenta del govern balear ha recordat que l'economia balear depèn del sector turisme i que aquesta petició pretén vetllar...

Els experts alerten: el tancament d’escoles agreuja les desigualtats educatives

Es calcula que un mes sense classes equival a un retard cognitiu de quatre mesos i mig pels infants més...

Els comerciants de Menorca demanen ajudes per fer front al lloguer dels seus negocis tancats

Els de temporada no poden optar a les ajudes estatals per a autònoms perquè dia 14 de març no estaven...

Ashome demana: ‘No cancel·lis les teves vacances, ajorna-les’

La campanya forma part d'un pla d'acció específic per pal·liar al màxim els efectes de la pandèmia contra el turisme