SOCIETAT

El TSJIB eleva al Suprem el recurs dels restauradors mallorquins contra el tancament perimetral de Pasqua de l’any passat

La Sala contenciosa administrativa ha desestimat el recurs, però, que es dirigia contra un acord del Govern que establia restriccions en l'hostaleria


El Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) ha decidit elevar al Tribunal Suprem el recurs presentat per l’Associació de Restauradors de Mallorca (Arema) contra el tancament perimetral de la comunitat aprovat pel Govern al març de 2021, de cara a Pasqua.

En una sentència coneguda aquest dimarts, la Sala contenciosa administrativa del TSJIB declara el recurs inadmissible per falta de competència. Això es deu al fet que el decret de la presidenta, Francina Armengol, es dicta a l’empara d’una delegació de competències vinculat a la declaració de l’Estat d’Alarma, la qual cosa fa que el Tribunal provincial no sigui competent.

El decret impugnat establia mesures de caràcter excepcional, incloent la restricció de l’entrada i sortida del territori balear excepte casos justificats entre el 26 de març i l’11 d’abril, i limitacions a les reunions socials.

El recurs també es dirigia contra un acord del Consell de Govern del 24 de març que establia restriccions a l’hostaleria. Respecte a aquest punt el TSJIB desestima el recurs.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |