mallorca

El TSJIB ratifica la validesa del Pla que limita les grans superfícies a Mallorca

L'escrit de la sala del TSJIB és taxatiu en assenyalar el PECMA com una norma de regulació territorial i no una norma econòmica


El Tribunal Superior de Justícia de les Illes (TSJIB) ha donat la raó al Consell de Mallorca i ratifica el Pla director d’equipaments comercials, el conegut com a PECMA. Des de l’associació empresarial Afedeco es mostren satisfets per la decisió judicial.

La sala del contenciós administratiu del TSJIB torna a donar la raó al Consell de Mallorca desestimant, en la seva totalitat, el recurs presentat per l’Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució en relació al PECMA. El recurs qüestionava diversos aspectes de la normativa aprovada definitivament el mes d’abril del 2019, entre ells, la zonificació comercial que impulsa la superfície màxima dels comerços, les denominacions d’equipament comercial o les especificacions en matèria de canvi climàtic.

AFEDECO agraeix que els tribunals mantenguin el PECMA ja que consideren que no només és una norma comercial, sinó també d’ordenació del territori que garanteix la protecció del medi ambient i de l’entorn urbà. L’escrit de la sala del TSJ és taxatiu en assenyalar el PECMA com una norma de regulació territorial, àmbit de plena competència del Consell de Mallorca, i no una norma econòmica.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Joan Mateu, empresari: “Per a la patata poblera, el mercat britànic és insustituïble”

El gerent de Mateu Export, Joan Mateu, afirma que l'exportació al Regne Unit s'ha mantingut tot i els nous acords...

Els busos del TIB podrien tenir més aturades dins Manacor per tal d’evitar embussos

L'Ajuntament ha explicat al director general de Transports que es formen taps davant l'aturada del Molí d'en Polit.

L’ONCE dedica un cupó a la ciutat romana de Pol·lèntia, a Alcúdia

Se sortejarà dissabte dia 30 d'octubre i el primer premi està dotat amb un sou mensual de 5.000 euros

El GOB sol·licita a Demarcació de Costes recuperar espai públic que ara ocupen propietats privades a la platja del Port d’Alcúdia

Els jardins dels xalets de la platja dels Francesos s'han integrat dins les propietats privades de manera il·legal