món

El turisme a Sri Lanka cau un 70% després dels atemptats

Es poden veure afectats devers 500.000 llocs de feina

El+turisme+a+Sri+Lanka+cau+un+70%25+despr%C3%A9s+dels+atemptats

A Sri Lanka els efectes dels recents atemptats terroristes ja es fan notar a l’economia local: el turisme ha caigut un 70 per cent amb respecte del mateix mes de maig de l’any passat.

El turisme a Sri Lanka ha caigut un 70 per cent per mor de les cancel·lacions que hi ha hagut després dels atemptats terroristes de fa dues setmanes, que van costar la vida a 253 persones i van deixar més de 500 ferits. El president de l’Associació Hotelera del país ha confirmat les cancel·lacions i que la situació és preocupant, perquè es poden veure afectats els gairebé 500.000 llocs de feina directes o indirectes que genera el sector.

Explica Sammnali Collone, mànager d’un hotel a vorera de mar, que els problemes que havien patit al passat, quan el país estava en una guerra, no eren tan greus com els que passen ara després dels atemptats.

Els conductors de tuk-tuk com Man Chaminda també ho estan passant malament: diu que si els dies normals són 60 fent feina, aquests dies just són 2 o 3.

Sri Lanka té devers 1.600 quilòmetres de costa, i el turisme genera el 5 per cent del PIB del país. S’espera que la setmana que ve s’anunciï un paquet de mesures d’ajuda per part del govern.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

L”home ocell’ sobrevola Dubai a més de 240 quilòmetres per hora

El pilot francès Vince Reffet anava equipat amb una ala de carboni propulsada per quatre petits motors a reacció

L’emperador del Japó decideix anul·lar la celebració oficial del seu aniversari pel COVID-19

A la Xina ja són més de 70.500 persones les afectades pel virus

L’FMI calcula que l’economia mundial pot caure fins a un 0,2% pel coronavirus

Georgieva ha indicat que, si el covid-19 es conté ràpidament, podria haver-hi una caiguda brusca en l'economia seguida d'una "molt...

Detecten 70 nous contagiats pel coronavirus al creuer en quarantena al Japó

Els nous casos eleven a 355 les infeccions confirmades a bord del Diamond Princess