X

El turisme britànic es reactivarà a mitjan juliol

TUI enviarà turistes des del Regne Unit a partir de l'11 de juliol i JET2 ho farà el dia 15

22/06/2020

El turisme britànic es reactivarà a mitjan juliol

El sector turístic confia que el mercat britànic, el segon en importància a les Balears, es reactivarà a partir del 15 de juliol. Des d’ahir diumenge, els turistes procedents del Regne Unit poden entrar en territori espanyol i ho poden fer sense passar una quarantena, tal com va anunciar la ministra d’Afers Exteriors, Arancha González Laya.

Els viatgers britànics són considerats, de fet, com a ciutadans de la Unió Europea, i ho continuaran sent fins que finalitzi el període transitori del Brexit, el 31 de desembre. Avui dilluns mateix arriben 3 vols procedents del Regne Unit a Mallorca i a Eivissa.

Però el govern britànic manté en vigor la quarantena de dues setmanes per a tots els passatgers que hi arribin de l’exterior, com a mínims fins dia 29, quan té previst revisar-la. És un inconvenient per als turistes britànics que retornin de vacances, però els hotelers són optimistes. La directora corporativa del Grup Iberostar, Inma de Benito, creu que “en les pròximes setmanes veurem com es reactiva el mercat anglès”. La presidenta de la Federació Hotelera de Mallorca, Maria Frontera, creu que la quarentena “s’aixecarà aviat” i la reactivació arribarà “la segona o la tercera setmana de juliol”.

L’operador turístic TUI també dona per fet que la quarantena aviat serà eliminada al Regne Unit, ja que ha anunciat que començarà a enviar turistes cap a Espanya -incloent-hi Mallorca i Eivissa- l’11 de juliol. El seu competidor JET2 preveu iniciar les operacions cap a les Balears el dia 15 de juliol. A zones dependents del mercat britànic com Palmanova-Magaluf ja preparen l’obertura dels hotels. Preveuen que durant la primera quinzena del mes que ve prop d’un 15% de la planta serà oberta.

22/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT