SOCIETAT

El veler d’investigació Toftevaag rescata seixanta tortugues atrapades en “xarxes fantasma”

Aquestes xarxes són manats de fil amb garrafes d'aigua on queden atrapades moltes tortugues marines, entre d'altres espècies 


Aquesta imatge és la que intenta evitar Alnitak, un programa de conservació mediambiental que inclou pescadors, navegants i públic. El problema s’anomena “xarxes fantasma”, manats de fil amb garrafes d’aigua on queden atrapades moltes tortugues marines, entre d’altres espècies.

El veler d’investigació Toftevaag, que serà a Portocolom fins demà, treballa en el seguiment per satèl·lit d’aquest fems marí juntament amb l’estudi de la tortuga comuna. Des de la seva arribada a l’arxipèlag, ja han retirat una mitjana diària de dos/tres artefactes de pesca il·legal a la deriva i s’han rescatat més de seixanta tortugues atrapades.

El Toftevaag treballa en el seguiment satel·litari d’aquestes escombraries marines juntament amb l’estudi de la tortuga comuna, amb la finalitat de generar models que permetin pronosticar on s’origina l’amenaça. El vaixell retira unes 50 tones d’escombraries marines potencialment perilloses, rescatant tortugues i altres espècies que queden enmallades en ella.

En la seva escala a Portocolom, Alnitak rebrà a bord col·laboradors del projecte ‘Observadors de la Mar-Pesca Fantasma’ i altres entitats. Durant aquesta escala s’aprofitarà per informar ports, navegants i pescadors sobre els protocols per a la retirada adequada d’artefactes de pesca fantasma i per al rescat de tortugues marines, perquè aquesta atenció es realitzi de manera correcta a través de l’112 i els especialistes dels centres de recuperació de fauna marina, com la Fundació Palma Aquarium.

Des de la seva arribada a aigües del Parc Nacional Marítim Terrestre de Cabrera a principis de juliol, l’equip de Alnitak ha retirat una mitjana diària de dos o tres artefactes de pesca il·legal a la deriva i s’han rescatat més de 60 tortugues enmalladas.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |