X

El vent continua sent el protagonista del cap de setmana

La situació meteorològica continua marcada pel pas de borrasques profundes al nord-oest del continent europeu

03/11/2023

El vent continua sent el protagonista del cap de setmana

Fotografia de Francisco Bailón des de la Colònia de Sant Jordi, Mallorca.

El Temps

La situació meteorològica continua marcada pel pas de borrasques profundes al nord-oest del continent europeu, i que aquí ens afecten en forma de vent. De fet, observau els registres que ens deixa el vent en les darreres 24 hores.

Les pròximes hores continuarem amb vent fort de ponent, amb cops que superaran els 80 km/h i deixaran una situació marítima molt alterada, amb ones de més de 4 metres a les costes exposades a l’oest. La presència d’aire fred a les capes altes de l’atmosfera afavorirà que hi hagi ruixats a punts de Mallorca i Menorca durant el capvespre; poden venir acompanyats de tempesta i calabruix. La temperatura és més fresca i la màxima d’avui quedarà entre els 18 i 20 ºC.

El dissabte tendrem niguls prims que amb el pas de les hores s’aniran desfent i el capvespre el cel romandrà destapat. El vent de ponent continuarà bufant moderat i girarà a llebeig amb cops forts a partir de migdia; a la mar continuarà el temporal, amb ones que de manera puntual superaran els 4 metres. La temperatura màxima pujarà lleugerament i els valors màxims arribaran als 22 ºC.

El diumenge hi haurà niguls a primera hora del matí, i després el cel quedarà destapat. La temperatura continuarà sense canvis amb el vent com a protagonista; aquest bufarà moderat, amb cops forts de ponent i llebeig, deixant un dia més la mar alterada al sud i oest de les illes.

03/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris