X

El vent no ens abandona el cap de setmana

El vent de tramuntana tornarà a bufar amb força aquest dissabte al nord de l’arxipèlag, amb cops que poden superar els 80 km/h a Menorca

24/11/2023

El vent no ens abandona el cap de setmana

Nofre Torres des de sa Gúbia, Bunyola.

El Temps

Aquesta setmana ha vengut marcada, sens dubte, per la tramuntana. Un passadís de vent de component nord que ens ha deixat una davallada de les temperatures, temporal marítim i, fins i tot, algunes precipitacions.

Avui, el cel poc ennigulat i el canvi en la direcció del vent han permès que les temperatures mínimes baixassin molt a l’interior d’Eivissa i Mallorca. El termòmetre ha caigut fins als 3,3 ºC a Sant Joan de Labritja i 1,6 ºC a Campos. Uns valors que contrasten amb els 14,3 ºC del Port de Pollença o els 12,5 ºC de Ciutadella, bandes on el vent encara hi ha fet presència.

D’altra banda, les temperatures màximes seran una mica més elevades, amb termòmetres de 17 a 20 ºC; una pujada transitòria, ja que per a demà tornaran a davallar.

Les mínimes d’aquest divendres 24.

Dissabte 24 

El vent de tramuntana tornarà a bufar amb força al nord de l’arxipèlag, amb cops que poden superar els 80 km/h a Menorca. Per aquest motiu, l’Agència Estatal de Meteorologia ha tornat a activar diversos avisos:

– Avis taronja a Menorca per ones de 4 a 6 metres d’altura significativa i una altura màxima que pot arribar als 10 a 11 metres. 

– Avís taronja al nord i nord-est de Mallorca per ones de 4 metres d’altura significativa i una altura màxima de 7 a 8 metres. 

– Avís groc a la serra de Tramuntana i llevant de Mallorca per onatge de 3 metres. 

– Avís groc per vent a Menorca (+70 km/h). 

El temporal més intens començarà avui vespre i es registrarà durant la primera meitat del dia; després anirà perdent força. 

Pel que fa a l’estat del cel, tendrem niguls baixos que aniran avançant de nord cap a sud, a mesura que entri la tramuntana. A darrera hora del capvespre, no es descarta qualque ruixat feble i aïllat. Les temperatures tornaran a davallar al nord de les illes, però no experimentaran canvis significatius a la resta. 

Diumenge 25  

Continuarem amb un temps inestable. S’espera una jornada de cel parcialment ennigulat a Mallorca i Menorca, i amb alguns intervals de niguls baixos a les Pitiüses. No es descarta qualque ruixat feble i aïllat. 

La notícia positiva és el que el vent de tramuntana anirà perdent força a Menorca i canviarà de direcció a Mallorca i a les Pitiüses, on passarà a bufar de component sud. Això permetrà que les temperatures pugin una mica, assolint termòmetres entre els 17-20 ºC. 

El temporal marítim també anirà a la baixa, de fet, AEMET no té previst avisos per fenòmens costaners. Així i tot, les ones encara poden superar els 2 metres d’altura significativa al nord de l’arxipèlag. 

La previsió per al cap de setmana i el dilluns.

24/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris