X

El vi Son Prim Sirà 2020 aconsegueix la medalla d’or al concurs Syrah du Monde

Un guardó que no ha aconseguit cap altre celler espanyol i que els situa entre els 20 millors del món

28/05/2023

El vi Son Prim Sirà 2020 aconsegueix la medalla d’or al concurs Syrah du Monde

Elena Fernandez

Un vi mallorquí ha aconseguit l’única medalla d’or d’Espanya en el Concurs Internacional Syrah du Monde. El Son Prim Sirà 2020 ha guanyat aquest premi, que el situa entre els 20 millors del món, amb una varietat noble que es cultiva arreu del planeta, però aquesta vegada amb caràcter mallorquí. Una aposta que ajuda a consolidar el concepte d’elaborar varietats internacionals a Mallorca.

Fa prop de vint anys que Jaume Llabrés pare va decidir apostar per una varietat de raïm, la Sirah, una varietat molt particular. L’any 2006 i el 2010 van aconseguir la plata al Concurs Internacional Syrah du Monde. Enguany, s’hi han presentat per tercera vegada i han obtingut la medalla d’or amb el Son Prim Sirà 2020. Un premi que els situa entre els 20 millors del món.

El Sirà 100% però, no el feien des del 2013. De fet, a Mallorca, són molt pocs els cellers que se centren en la monovarietat. I pel que fa al perfil dels clients… Són principalment locals, però amb matisos.

Ara falta esperar uns mesos per saber com anirà la collita d’enguany, que de moment preveuen bona, i veure si les vinyes del 2023 els donen les mateixes alegries.

28/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris