societat

El viatge de la vacuna cap a les Illes

Les 5.850 dossis han arribat en un trajecte per carretera des de Colmenar a Getafe i en el mateix avió de l'Exèrcit que les de Melilla


Màxima seguretat per fer arribar la vacuna contra la Covid-19 a tot el territori. L’enviament de les 5.850 primeres vacunes per a les Illes han arribat en un trajecte per carretera des de Colmenar a Getafe i en el mateix avió de l’Exèrcit que les de Melilla. Una vegada a Palma, el Servei de Salut, mitjançant les aeronaus del SAMU 061, ha repartit 975 dossis a Menorca i 975 a Eivissa. Demà comença la vacunació massiva a les residències de les Illes.

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ha rebut la vacuna aquest dimarts. Abans de les 17 hores les dosis de Pfizer ja es trobava a menys 80 °C de temperatura dins el nou ultracongelador de l’Hospital Can Misses. Un destacament de la Policia Nacional ha custodiat a l’equip de sanitàries que ha anat a l’aeroport a recollir les vacunes que han estat lliurades per efectius de la Guàrdia Civil i que han arribat a l’aeroport des de Mallorca, amb l’avió del SAMU 061.

La infermera Ana Aranzábal Sanz, una de les coordinadores de la Central covid, i Pilar Molina Gutierrez, tècnic en cures d’infermeria de la Central covid, han estat les encarregades de recollir les primeres 975 dosis que s’han emmagatzemat en l’ultracongelador amb el qual ja compta l’Àrea de Salut, i que està situat en l’edifici J, al costat dels altres tres congeladors de la marca Liebherr que es troben en la nova àrea reformada de l’antic hospital. La supervisora de Farmàcia, Maite Sequeda, i el farmacèutic Fernando Becerril han estat els responsables del Servei de Farmàcia que han recollit el material. Demà es començarà amb la vacunació a Sa Residència.

De fet, les més de 350.000 que s’ha repartit avui a Espanya s’havien d’haver lliurat ahir dilluns, però es van retardar per un problema logístic de la companyia.

Després de l’arribada dels vols i el repartiment per a cada comunitat autònoma, la vacuna es distribuirà perquè comenci la vacunació massiva a Espanya, després que les primeres dosis s’injectessin diumenge passat.

A Colmenar hi ha el Centre Militar de Farmàcia de la Defensa, on durant la pandèmia s’han produït medicaments per a la lluita contra la Covid-19, antivirals i antibiòtics, així com gel hidroalcohòlic i mascaretes.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’ajuntament de Palma vol ampliar la xarxa d’horts urbans amb 100 parcel·les més

Pedro Puertas, el propietari més veterà, ens explica la seva experiència

Els 193 migrants arribats a Balears quedaran un màxim de 72 hores a un espai del quarter de Son Tous

No els poden retornar a Algèria perquè la frontera continua tancada

Carme Ruscalleda: “L’oliaigua és un monument culinari”

La xef catalana ha clausurat la fira Arrels posant en valor l'herència gastronòmica de cada regió

Armengol envia un missatge “d’ànim” per als veïnats de La Palma

La presidenta del Govern demana que tenguin molta prudència