Informatius

El volcà de La Palma té una nova boca de lava

Ja són 900 les hectàrees afectades per la lava i 2.146 les edificacions destruïdes


La Palma s’ha despert aquest dilluns amb un nou focus emissor de lava en el volcà. Això es degut a un nou esfondrament ocorregut aquesta matinada al volcà. La nova boca, i ja són cinc, emet lava en direcció nord. La nova boca de lava al volcà Cumbre Vieja emet una gran quantitat de magma que es dirigeix cap a la primera colada. Així per tant, la lava arriba a habitatges que fins ara havien quedat aïllats, especialment a la zona d’Alcalà.

El portaveu de l’Institut Vulcanòleg de Canàries ha dit que el volcà es troba en el moment de més activitat. A més, l’illa ha registrat el terratrèmol més intens d’ençà que va començar l’erupció, concretament de 4,9 graus.

La lava ja cobreix més de 900 hectàrees, 5 d’aquestes en les darreres 24 hores i ha destruït 2.146 edificacions, segons el satèl·lit Copernicus. 7.000 persones continuen fora de les seves cases. El Govern de les Canàries ha anunciat que instal·larà 200 cases prefabricades a La Palma per les 154 famílies que ho han perdut tot per mor del volcà.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Mallora es vol consolidar a FITUR com una destinació prioritària per al mercat nacional

L'illa es promocionarà com una destinació MICE, esportiva, cultural i oberta durant tot l'any

Augmenta un 16% la venda de cotxes de segona mà a Balears

És el segon increment més destacat i supera la mitjana nacional, que se situa en un nou per cent