societat

El volum de les agències de viatges de Menorca cau fins a un terç de l’habitual

Els viatges d'oci gairebé han desaparegut i els desplaçaments només es fan per qüestions de necessitat

El+volum+de+les+ag%C3%A8ncies+de+viatges+de+Menorca+cau+fins+a+un+ter%C3%A7+de+l%27habitual

Segons apunten els empresaris del sector, els viatges d’oci gairebé han desaparegut i els desplaçaments només es fan per qüestions de necessitat. Reivindiquen el seu paper a l’hora de gestionar-los correctament i amb garanties, però asseguren que és necessari allargar els ERTOs dels seus treballadors.

El volum de vendes a les agències de viatges de Menorca ha caigut en picat i les empreses, per tant, han hagut d’ajustar les seves plantilles a la demanda actual i mantenir bona part dels treballadors en ERTOS.

Aquesta situació està relacionada amb factors com l’obligació de fer quarantena a determinats països com Suïssa o Alemanya, la cancel·lació de fires o de viatges de l’Imserso, però, sobretot, amb el canvi de comportament del mercat. Els viatges per plaer han desaparegut i la majoria dels desplaçaments que es realitzen es fan per necessitat, per temes laborals o de salut.

Això ha fet que el dia a dia a les oficines de l’illa –algunes d’elles han hagut de tancar-se-, hagi canviat completament. La seva feina se centra, ara, en tràmits administratius com cancel·lacions, canvis de programació o, fins i tot, en la gestió de repatriacions i vols humanitaris.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els usuaris del transport públic davallen a Menorca més d’un 60%

Els experts consideren que costarà recuperar el volum de passatgers que s'ha perdut durant la pandèmia

Pares de Menorca reivindiquen que els seus fills puguin jugar als parcs infantils

Insten les famílies a deixar algun dibuix o missatge als parcs i que els seus fills hi juguin pels voltants