X

Eleccions a Itàlia 2022: com votaran els residents italians de les Balears

A les Illes hi ha 21.326 italians residents registrats amb dret a votar

25/09/2022

Eleccions a Itàlia 2022: com votaran els residents italians de les Balears

Redacció

Tot està a punt perquè la ciutadania decideixi qui serà el successor de Mario Draghi com a primer ministre. A les Illes hi ha 21.326 residents italians registrats, segons l’Institut d’Estadística de Balears. Tot i que molts opten per l’abstenció de vot, n’hi ha els qui tenen clar el nom que els representa millor aquestes eleccions. És el cas de Lorenzo Iannini. Fa set anys que viu a Palma amb la seva família i, com la resta d’itlians que resideixen a l’estranger, participa en les eleccions a través del vot per correu. “Només he de ficar la papereta dins una carta, tancar-la i enviar-la. Això és tot”, explica Iannini.

Per tal que un italià pugui votar des d’un altre país, ha d’estar inscrit al registre d’italians residents a l’estranger, també conegut com A.I.R.E. L’advocat italià, Michele Munafo conta que el sistema italià permet que els residents a l’estranger decideixin a qui es destinen vuit de les places parlamentàries que estan en joc.

Pareix que enguany hi ha més participació estrangera. “Hi ha un interès major, en primer lloc, perquè són les primeres eleccions que hi ha aquesta tardor. En segon lloc, la caiguda del govern de Draghi i la falta de coalició del Moviment 5 Estrelles ha donat força a la dreta”, opina Munafó.

Erica Crespiatico també és resident a Palma. La seva decisió l’ha pres segons una idea clara: els seus valors i principis. “Des de petita crec en els meus valors. Tots els polítics fan bona feina, però continuaré donant la meva confiança al partit que millor representa les meves idees”. Tots ells esperen que els resultats representin les idees del poble.

25/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris