X

Élisabeth Borne, nova primera ministra francesa

Substitueix el conservador Jean Castex, que ha formalitzat dilluns la seva dimissió com a primer ministre de França després de gairebé dos anys al càrrec

16/05/2022

Élisabeth Borne, nova primera ministra francesa

El president de França, Emmanuel Macron, ha nomenat dilluns com a nova primera ministra la titular de Treball, Élisabeth Borne, que procedeix de l’òrbita socialista i és la segona dona a ocupar el segon càrrec més important de França.

Borne -que també va encapçalar els ministeris d’Ecologia i de Transports durant el primer mandat de Macron (2017-2022)- substitueix el conservador Jean Castex, que, com s’esperava, ha formalitzat dilluns la seva dimissió com a primer ministre de França després de gairebé dos anys al càrrec.

Macron, que va renovar el càrrec l’abril passat vencent la ultradretana Marine Le Pen amb un marge menys ampli que el 2017, va escollir Borne, de 61 anys, per dotar la direcció del Govern d’un perfil més social i ecologista.

La segona

Borne serà la segona primera ministra de la història de França, després del fugaç pas d’Edith Cresson, que va estar a Matignon només onze mesos (de maig del 1991 a abril del 1992), durant el segon mandat del socialista François Mitterrand. El traspàs de poders entre Castex i Borne es produirà gairebé immediatament.

Agraïment

Macron ha agraït en un missatge a Castex la seva tasca aquests darrers 22 mesos: “Ha actuat amb passió i compromís al servei de França. Estem orgullosos del treball aconseguit i dels resultats aconseguits junts”.

16/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris