X

Els 12 vaixells de l’OTAN ja són al port de Maó, enmig del debat polític i social

La Plataforma Menorca per la Pau ha convocat una nova concentració per mostrar el seu rebuig aquest divendres, a les 5 del capvespre, a les portes de la base naval del port

26/04/2024

Els 12 vaixells de l’OTAN ja són al port de Maó, enmig del debat polític i social

Ja són aquí. Els 12 vaixells de l’OTAN que participaran en unes maniobres militars en aigües de la Mediterrània, han començat a arribar avui al port de Maó. Quedaran una setmana a la ciutat. A bord hi viatgen més de 500 militars internacionals. Els vaixells estaran amarrats, durant tot el cap de setmana, al port de Maó i dilluns començaran unes maniobres militars, en aigües de les Balears, que consisteixen en la detecció submarina de mines i la seva desactivació amb robots.

El president del Consell de Menorca, Dolfo Vilafranca, ha rebut les màximes autoritats militars de la flota, tot i que han declinat fer declaracions.

La presència de l’OTAN al port ha encetat un debat social i polític. L’arribada d’aquests vaixells militars ha generat protestes i mobilitzacions ciutadanes d’una part de la població menorquina, després que el diari ‘El País’ va publicar que el port de Maó es convertiria en base permanent de l’OTAN. Una informació que, posteriorment, el Ministeri de Defensa va desmentir.

Una polèmica que, fins i tot, va arribar al ple municipal de Maó d’aquest dijous, amb un debat entre ‘Ara Maó’ i el PP, que han presentat mocions i arguments completament oposats. Ara, Maó s’hi ha mostrat totalment en contra i el PP està a favor pels beneficis econòmics que pot aportar al municipi.

Finalment, l’Ajuntament sol·licitarà al Ministeri de Defensa que l’informi i consulti abans de prendre qualsevol decisió que pugui modificar l’ús militar al port de la ciutat. Mentrestant, i davant del context geopolític actual, l’arribada d’aquests vaixells ha reactivat les protestes, d’una part de la població menorquina.

Precisament, la Plataforma Menorca per la Pau ha convocat per aquest divendres una nova concentració per mostrar el seu rebuig davant l’arribada d’aquests vaixells. Serà a les 5 del capvespre, a les portes de la base naval, d’aquí, del port de Maó.

26/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris