menorca

Els 14 parcs solars projectats a Menorca generarien el 70% de l’energia renovable fixada pel 2030

El Govern n'accelera la tramitació amb la declaració d'interès estratègic industrial


El Govern agilitza la tramitació d’un nou parc solar a Es Mercadal declarant-lo d’interès estratègic industrial. Tindrà 20 megavats de potència i permetrà abastir fins a 6.000 habitatges. S’ubicarà a la parcel·la coneguda com a hort de Lucatx, al nord del municipi. El director general d’energia, Pep Malagrava, remarca el poc impacte ambiental del projecte atès que les plaques conviuran amb una plantació de plantes aromàtiques.

Amb aquest, ja son quatre els parcs solar projectats a Es Mercadal. En el conjunt de Menorca n’hi ha catorze en tramitació, a hores d’ara. Alguns fa temps que s’han aprovat i encara no han començat les obres, com és el cas del de Son Salomó 2, el més gran de Balears. Altres, tot just s’han presentat. Per exemple, les 5 instal·lacions que promou els fons d’inversió Q-Impact. Els seus socis han viscut a Menorca i coneixen l’illa, a més d’haver participar de l’estratègia 2030 per fomentar les renovables.

Amb tot, i donant per fet que tots els acaben convertint-se en realitat, podrien arribar a generar 178 megavats de potència, un 68% dels 261 megavats que necessita Menorca en energia fotovoltaica el 2030 per complir els objectius fixats.

L’estratègia Menorca 2030 pretén generar el 85% de l’energia a través de renovables.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Menorca se suma al Literanit

El Claustre del Museu de Menorca va acollir ahir dissabte una trobada literària amb escriptors de poesia, prosa i narrativa

Gemma Triay i Alejandra Salazar jugaran la final de l’Obert de Lugo

S'imposen 6-1, 5-7 i 6-1 a Delfi Brea i Tamara Icardo; Virginia Riera i Patty Llaguna, l'obstacle que intentarà evitar...

Vols directes des de Menorca a Londres i a París aquest hivern finançats amb comàrqueting

Manca encara per definir quines aerolínies oferiran les rutes i amb quina freqüència

Científics i pescadors de Menorca investiguen com fer de la pesca de la llagosta un art més sostenible

Plantegen canvis en el material de les xarxes o en el temps de calada