societat

Els accidents de trànsit cauen un 70% a la Via de Cintura de Palma amb el límit dels 80km/h

El trànsit a la Via de Cintura ha baixat un 15% per cent respecte a l'any 2018 i un 30% en comparació al 2019


Els accidents de trànsit a la Via de Cintura de Palma s’han reduït en un 70% durant els primers 7 mesos de l’entrada en vigor de la limitació de velocitat a 80 km/h. La comparativa es realitza amb l’any 2019 sense pandèmia perquè en el 2020 es va produir el confinament per la Covid 19. En concret, des de l’1 de febrer al 31 d’agost s’han registrat 39 accidents mentre que en el mateix període del 2019 foren 128. També s’ha de tenir en compte que el flux i la intensitat del trànsit a la Via de Cintura de Palma ha baixat un 15% per cent respecte a l’any 2019 i un 30% en comparació al 2018.

La DGT valora molt positivament aquesta reducció dels accidents que, a més, té el benefici indirecte d’una major fluïdesa a la via La Cap Provincial de Trànsit de la DGT a les Balears, Francisca Ramis, considera que: “Havent-hi menys accidents en aquest tram, hi ha manco possibilitat que hi hagi aturades brusques i a les hores punta s’ha pogut rodar de manera més continuada, i això baixa la contaminació i millora la situació de renous”.

Respecte a les multes, entre febrer i agost, la policia ha realitzat 199 denúncies per excedir aquest límit de 80km/h. Han estat més que el 2019, quan varen ser només 16, i estava vigent el límit anterior de 120 km/h. Ramis la considera una pujada lleu que demostra que els conductors respecten el nou límit: “no és una quantitat excessiva, des del primer moment ja es va tenir la intenció de fer un control d’acord amb és nivell de compliment dels usuaris de sa via. És un període suficientment llarg com per fer-se una idea que el compliment és bastant elevat”.

La quantia de les sancions va de 100 euros pels excessos més lleus fins als 600 euros i a la pèrdua de 6 punts per als més greus. Els 11 km del tram de la Via de Cintura que tenen el límit de 80km/h són controlats principalment pels radars mòbils de la policia.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

L’Ajuntament de Maria de la Salut guanya el premi Siurell Rosa per la seva defensa dels drets LTGBI+

Enguany el Siurell Rosa ha estat per a l'Ajuntament de Maria de la Salut, en reconeixement de l'organització del primer...

Torna amb més força la Fira de Santanyí

Avui s'ha celebrat la tradicional fira amb una multitud d'assistents que recordava les fires d'abans de la pandèmia

La 15a Mostra Gastronòmica d’Algaida arriba al final

Hi han participat 9 restaurants del municipi en una edició molt propera a la normalitat

Unides Podem: “Eivissa està destrossada per la manca d’habitatge”

Podem afirma que mobilitzar pisos buits i topar-ne el preu és l'única solució a l'especulació