X

Els adolescents de Santa Eulària ajuden la gent gran del poble a combatre l’esquerda digital ‘Connectant generacions’

Alumnat de secundària ensenya els majors a fer servir el mòbil en un curs de vuit sessions

06/03/2024

Els adolescents de Santa Eulària ajuden la gent gran del poble a combatre l’esquerda digital ‘Connectant generacions’

L’Ajuntament de Santa Eulària des Riu organitza el taller ‘Connectant generacions’ on un grup d’adolescents dels instituts del poble ensenyen a fer servir els dispositius mòbils als usuaris del casal de majors amb l’objectiu de reduir l’esquerda digital.

Els majors de Santa Eulària des Riu aprenen dels joves. Qui millor que la generació d’Instagram i TikTok per perdre la por del mòbil? Els escollits són un grup d’alumnes de Secundària que estan gaudint de l’oportunitat, com Vanessa, que està “molt orgullosa” de com se n’estan sortint les persones grans amb el que aprenen i espera poder ensenyar altres persones. O com Adai, que ja tenia experiència de docent gràcies a la seva àvia.

Marga Torres, la presidenta del Club de Majors de Santa Eulària, educadora de generacions de veïns del poble, assegura que, ara que s’han canviat els papers, és “bona alumna”, encara que “una mica maldestra” amb les noves tecnologies. Francesca Escandell ja sap com va el telèfon, però confia que amb el curs ja no haurà de recórrer “als nets o als fills” per solucionar els dubtes.

La idea de connectar totes dues generacions és que més enllà de la tecnologia, adolescents i grans s’enriqueixin compartint experiències. Nerea Jurado, monitora del taller, explica que també alguns dels adolescents són una mica tímids, i aquesta experiència “els ajuda perquè estan coneixent gent de fora del seu cercle d’amics o família. Durant les vuit setmanes del curs, l’alumnat, sobretot dones, aprendran a navegar, reservar hotels o veure vídeos i, el més important per a elles, a comunicar-se amb videotrucades i missatges amb els nets i tota la família.

06/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris