societat

Els advocats de les Illes ja poden demanar la suspensió d’actes judicials per maternitat

En el cas de les advocades podran demanar la suspensió dels assenyalaments 10 dies abans de la data prevista del part i 60 dies després

Els+advocats+de+les+Illes+ja+poden+demanar+la+suspensi%C3%B3+d%27actes+judicials+per+maternitat

Des del passat mes de desembre, els advocats de les Illes poden demanar la suspensió de determinats actes judicials per causa de maternitat i paternitat. De fet, des de principis d’any, ja s’han ajornat alguns per aquest motiu.

Ho han pogut fer gràcies a l’aprovació, per part de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Balears, d’un protocol per a aquests casos presentat pel Col·legi de Missers i que era una reivindicació històrica d’aquests professionals.

Patricia Campomar és la presidenta de la Comissió d’Igualtat del Col·legi d’Advocats de les Illes. Va tenir un primer embaràs complicat. La seva filla va néixer abans d’hora, i durant prop de dos mesos va estar lluitant per tractar de conciliar la feina amb les atencions al seu nadó.

Ara torna a estar embarassada, i gràcies al protocol aprovat, espera no haver de patir tant. Es tracta d’una reivindicació històrica del col·lectiu. El text estableix que, en el cas de les advocades podran demanar la suspensió dels assenyalaments 10 dies abans de la data prevista del part i 60 dies després. Mentre que en el cas d’ells, el termini serà de 30 dies des del naixement o adopció.

Aquest protocol, que no es podrà complir en actes jurídics en què estigui previst la participació de jurats populars, persones empresonades o es tractin de vistes per valorar mesures cautelars, ja s’havia aprovat a altres comunitats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Segona funcionària afectada per Covid-19 a la presó de Palma

Els empleats reclamen més equips de protecció

Voluntaris fabriquen viseres protectores pel personal sanitari

A les Illes ja han repartit 4.500 viseres i en tenen 2.000 més fetes, a punt d'entregar

Ingressen els primers malalts de coronavirus a l’hotel medicalitzat del Palau de Congressos

Aquest establiment, que es va condicionar com a centre d'atenció sanitària la setmana passada, té una capacitat màxima de 250...

Primera mort amb coronavirus a Menorca

Es tracta d'un home que es trobava ingressat des de feia uns dies a l'Hospital Mateu Orfila i tenia patologies prèvies