societat

Els advocats de les Illes ja poden demanar la suspensió d’actes judicials per maternitat

En el cas de les advocades podran demanar la suspensió dels assenyalaments 10 dies abans de la data prevista del part i 60 dies després

Els+advocats+de+les+Illes+ja+poden+demanar+la+suspensi%C3%B3+d%27actes+judicials+per+maternitat

Des del passat mes de desembre, els advocats de les Illes poden demanar la suspensió de determinats actes judicials per causa de maternitat i paternitat. De fet, des de principis d’any, ja s’han ajornat alguns per aquest motiu.

Ho han pogut fer gràcies a l’aprovació, per part de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Balears, d’un protocol per a aquests casos presentat pel Col·legi de Missers i que era una reivindicació històrica d’aquests professionals.

Patricia Campomar és la presidenta de la Comissió d’Igualtat del Col·legi d’Advocats de les Illes. Va tenir un primer embaràs complicat. La seva filla va néixer abans d’hora, i durant prop de dos mesos va estar lluitant per tractar de conciliar la feina amb les atencions al seu nadó.

Ara torna a estar embarassada, i gràcies al protocol aprovat, espera no haver de patir tant. Es tracta d’una reivindicació històrica del col·lectiu. El text estableix que, en el cas de les advocades podran demanar la suspensió dels assenyalaments 10 dies abans de la data prevista del part i 60 dies després. Mentre que en el cas d’ells, el termini serà de 30 dies des del naixement o adopció.

Aquest protocol, que no es podrà complir en actes jurídics en què estigui previst la participació de jurats populars, persones empresonades o es tractin de vistes per valorar mesures cautelars, ja s’havia aprovat a altres comunitats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

El Consell de Menorca cercarà construir un front comú per garantir la seguretat dels menors

Convocarà a una reunió els cossos de seguretat, els ajuntaments, els centres educatius i altres agents socials

Carballo i Duran compareixen al parlament pels menors tutelats

Carballo ha destacat que l'oficina ha actuat en 45 casos d'explotació sexual infantil des del 2008

Benyaich: ”Espanya és el primer soci comercial del Marroc”

L'ambaixadora del Regne del Marroc ha presentat el seu país davant un grup d'empresaris a la Cambra de Comerç de Palma

Les Balears continuen liderant l’índex de criminalitat de tot l’Estat

Durant el quart trimestre del 2019, la taxa de criminalitat de les Balears va baixar una dècima respecte del trimestre...