X

Els afectats per la torrentada podran retardar el pagament de la Seguretat Social

Podran començar a pagar des del mes de novembre de 2019 fins a l'abril de 2020

15/11/2018

Els afectats per la torrentada podran retardar el pagament de la Seguretat Social

Les empreses i autònoms que acreditin haver estat afectats per la torrentada del Llevant de Mallorca podran pagar amb retard les quotes de la Seguretat Social. Ho publica avui el Bulletí Oficial de l’Estat. Així, els empresaris i autònoms d’Artà, Capdepera, Manacor, Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera podran pagar les seves quotes amb retard. Segons autoritza el Ministeri de Treball, l’objectiu és pal·liar les dificultats dels autònoms i les empreses que han de complir amb les seves obligacions en matèria de cotització a la seguretat social i per conceptes de recaptació conjunta.

El retard s’iniciarà amb la liquidació que es correspon a l’octubre de 2018, exceptuant-ne els treballadors inclosos dins del Règim Especial de Treballadors per compte d’altri o autònoms, que ho podran fer amb la liquidació d’aquest mes de novembre. Es podran començar a pagar des del mes de novembre de 2019 fins a l’abril de 2020, sense que s’apliqui cap recàrrec ni interès.

La Direcció Provincial de la Tresoreria General de la Seguretat Social de les Illes haurà de resoldre’n les sol·licituds, que hauran de presentar-se abans del pròxim dia primer de desembre. S’haurà d’aportar la documentació que acrediti els danys soferts. Aquesta informació haurà d’estar expedida per un dels organismes competents i s’hi haurà de fer constar que s’és beneficiari d’indemnitzacions per mor de la torrentada.

15/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris