X

Els afectats per l’incendi al ferri poden reclamar compensacions a la companyia i a les asseguradores

La majoria de les pòlisses de vehicles només cobreixen els accidents que es produeixen mentre els cotxes o els camions circulen

09/07/2024

Els afectats per l’incendi al ferri poden reclamar compensacions a la companyia i a les asseguradores

Els damnificats per l’accident marítim, més enllà de la demanda conjunta que estan preparant, tenen dret a compensacions i indemnitzacions. Com usuaris d’un servei de transport, les poden reclamar directament a la naviliera. I els experts recomanen a les persones que tenen contractades pòlisses d’assegurances, que revisin bé les cobertures que ofereixen.

Tots els passatgers del vaixell accidentat, poden reclamar compensacions directament a la naviliera. Des de cancel·lacions d’hotel, cotxes de lloguer o alguna excursió, si han hagut de comprar algun tipus de roba perquè no es té accés a l’equipatge… S’han de guardar totes les factures d’aquestes despeses per reclamar-les absolutament totes”, explica el president de Consumidors i Usuaris de les Balears (Consubal), Alfonso Rodríguez.

Però les assegurances de viatges, poden ajudar a gestionar les despeses ocasionades per l’accident. “S’haurien de mirar les cobertures de les pòlisses d’assistència en viatge, l’asseguradora podria assumir les compensacions o encarregar-se de tramitar-les”, concreta el president del Col·legi de Mediadors d’Assegurances de les Balears, Antoni Balaguer.

A més de persones, el ferri transportava vehicles. En aquest cas, les cobertures dels possibles danys depenen de cada pòlissa. “No és el cas de les assegurances a tot risc, però molts contractes cobreixen únicament els fets que passen mentre els vehicles estan en circulació. No és el cas de l’accident marítim, i per això recomanam que cadascú aclareixi amb el seu mediador d’assegurances fins on arriba cada pòlissa”, afegeix Balaguer.

A més d’això, els passatgers que han patit l’incendi poden fer altres tipus de reclamacions. “Existeixen les compensacions que podem rebre per danys i perjudicis. Quasi sempre acaben als jutjats i seran un jutge o una jutgessa els que determinaran la quantia que es concedirà a cada cas”, conclou el president de Consubal, Alfonso Rodríguez.

Els experts recorden que les reclamacions judicials de menys de 2.000 euros són gratuïtes i recomanen als afectats revisar totes les assegurances que tenguin contractades, perquè podrien obtenir algun tipus d’ajuda.

09/07/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT