societat

Agents de Medi Ambient: “El decret de posidònia no es compleix per una manca absoluta de mitjans”

Diuen que només poden vigilar zones concretes de l'arxipèlag mentre la resta de la costa queda desprotegida


Els agents de Medi Ambient denuncien una manca greu de personal per poder fer la seva feina. Asseguren que, amb els 57 efectius actuals, aquesta “policia de la natura” no pot controlar els boscos, les costes i les zones rurals de l’arxipèlag. De fet, expliquen que és pràcticament impossible fer complir el nou decret de posidònia. Aquesta normativa  ha ampliat la protecció de la planta marina, fonamental per a l’ecosistema acuàtic de les Balears. Idò, aquest mes d’agost, en plena temporada, els agents de medi ambient només tenen capacitat per fer 24 serveis a les 4 illes, és a dir, manco d’un per dia tal com ha explicat Joan Amengual, el president de l’associació que agrupa aquests professionals.

Els agents de medi ambient són figura d’autoritat, igual que la policia, i poden denunciar les embarcacions que fondegen sobre posidònia. També s’encarreguen, per exemple, d’investigar casos com els camps de golf que fan pous il·legals per regar amb aigua potable enlloc de fer-ho amb aigua depurada, com marca la llei. Precisament, la Conselleria de Medi Ambient ha anunciat recentment que havia sancionat 3 camps de golf de Mallorca per haver incomplert aquesta normativa. Els agents de Medi Ambient asseguren que, fins ara, l’administració mai havia controlat la qüestió, quan era evident que molts camps regaven amb aigua potable.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Dos detinguts per la seva relació amb l’incendi de contenidors a Palma

Almanco un dels detinguts fa feina a l'aeroport de Palma, a una empresa que presta assistència als passatgers amb mobilitat...

El mal temps afecta els negocis de la costa menorquina

A l'illa hi ha oberts el 20% dels hotels associats a la patronal Ashome