X

Porreres, Inca i Andratx critiquen que treballadors familiars no han estat vacunats junt amb les residències

És un col·lectiu que fa feina amb persones vulnerables a domicili, que depenen dels Serveis Socials municipals, i està en contacte amb usuaris de risc

28/01/2021

Porreres, Inca i Andratx critiquen que treballadors familiars no han estat vacunats junt amb les residències

Bárbara Toledo

Els ajuntaments de Porreres, Inca i Andratx critiquen que els treballadors familiars, que fan feina amb persones vulnerables a domicili, i que depenen dels Serveis Socials dels consistoris, no hagin estat vacunades amb la resta de professionals de les residències.

Per la seva banda, l’IB-Salut explica que l’ordre de prioritat el marca el Ministeri de Sanitat i que, a partir del 8 de febrer, es començarà a vacunar aquest col·lectiu, amb la resta de professionals sanitaris que fan feina amb persones dependents.

La regidora de Serveis Socials d’Andratx, Xisca Castell, denuncia que els treballadors familiars que fan feina a un centre de dia sí que han rebut la vacuna. En canvi, assegura, aquest col·lectiu que depén dels Serveis Socials dels consistoris no han estat vacunats. La batlessa de Porreres, Xisca Mora, critica que aquestes professionals fan feina directament amb persones vulnerables, com els professionals d’una residència de gent gran.

El primer tinent de batle de Llucmajor, Bernadí Vives, considera que aquest col·lectiu hauria d’haver estat considerat des d’un primer moment de risc.

Precisament, la Conselleria de Salut ha anunciat que a partir del 8 de febrer comença a vacunar el personal sociosanitari que fa feina amb persones dependents. Grup en què s’ha ubicat el personal d’atenció domiciliària. La consellera de Salut, Patricia Gómez, afirma que de moment es desconeix quin serà el calendari. Sobre aquesta qüestió, l’IB-Salut explica que el calendari el fixa el Ministeri de Sanitat i que ho fa d’acord amb el risc que existeix pel personal.

28/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris