X

La Mancomunitat del Pla contracten 108 treballadors a través de SOIB Reactiva

Se'n beneficien aturats menors de 30 anys, de llarga durada i professionals de l'hostaleria o restauració

21/01/2021

Elisabet Ferrer

Manuel té 48 anys i és cambrer, però estava a l’atur des de feia 14 mesos. Ara, fa dues setmanes que treballa de peó d’obra a la Brigada Municipal d’Algaida. Ha estat contractat gràcies al programa SOIB Reactiva. És un dels 108 treballadors que han contractat, en dos torns, els 14 ajuntaments que formen la Mancomunitat del Pla de Mallorca, a través del programa. Aquest va dirigit a tres col·lectius especialment afectats: menors de 30 anys, aturats de llarga durada i (la novetat d’enguany) professionals de l’hostaleria o restauració a l’atur a conseqüència de la crisi econòmica derivada de la COVID.

Un cas similar és el d’Alba Maria: cambrera de pisos a un hotel, que després de 18 mesos a l’atur ha trobat una nova oportunitat com a auxiliar administrativa a l’Ajuntament de Montuïri, per encaminar el seu futur professional. Els contracte té una durada de 4 mesos i forma part del primer torn de les contractacions. El segon torn està previst entre els mesos de febrer i abril. La majoria d’ofertes corresponen a peons d’obra pública, netejadors i administratius… però també hi entren perfils professionals com arxiver, tècnic educatiu o auxiliar de biblioteca.

El sous estan subvencionats al 100% pel SOIB, i cofinançats pel Fons Social Europeu, el de l’Estat i el que impulsa el Turisme Sostenible.

21/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris