menorca

Els ajuntaments de Menorca només han repartit el 40% dels 2,3 milions d’ajut contra la Covid

Ciutadella aprova el pagament de 130 de 476 sol·licituds i Maó ha abonat 220 de les 324 rebudes

Els+ajuntaments+de+Menorca+nom%C3%A9s+han+repartit+el+40%2525+dels+2%2C3+milions+d%26apos%3Bajut+contra+la+Covid

Quasi 600 negocis de Menorca comencen a rebre, en plena temporada, la segona tongada d’ajuts, de 1.500 euros, per pal·liar els efectes de la crisi provocada per la pandèmia. Tot i que ja fa mig any que es van començar a tramitar, i la voluntat d’ampliar els que se’n puguin beneficiar respecte de la primera convocatòria, fins ara tan sols s’han concedit el 42% dels 2,3 milions d’euros que havien compromès les administracions.

El darrer ajuntament a obrir convocatòria ha estat el d’Alaior. Els negocis interessats podran presentar sol·licituds fins al 17 d’agost i l’import que s’hi preveu destinar és de 254.000 euros; mentre que el de Ciutadella ha portat avui migdia a Junta de Govern les primeres 130 sol·licituds d’ajuda de les 476 que ha rebut. El 60% restant encara s’ha de revisar. No és un cas únic a l’illa. Dels 2.066.000 mil euros que s’havien compromès conjuntament entre els consistoris, Govern i Consell -no s’hi compten els d’Alaior que acaba d’obrir la convocatòria-, de moment tan sols s’han aprovat ajuts per valor de 870.000 euros. Una realitat que lamenten els representants de PIME Menorca que també critiquen que no hi hagi hagut criteris unificats entre els diferents ajuntaments.

Maó ha estat el consistori més matiner en pagar aquesta segona remesa d’ajuts. Però, de moment, de les 324 peticions rebudes, només n’ha acabat concedint 220; la resta o bé s’han rebutjat o s’està pendent d’algun requeriment. Es Castell, per exemple, només ha pogut donar 111.000 dels 150.000 euros previstos i és dels municipis on menys comerços n’haurien quedat exclosos. La resta el volen destinar a dinamització comercial, mentre ajuntaments com el de Sant lluís i Ferreries cerquen la manera de prorrogar la convocatòria.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els pagesos de Menorca i Mallorca compren un 40% més de farratges que l’any passat

Els ramaders han invertit 284 mil euros en l'adquisició d'alfals, civada, margall o enclova; el que suposa el 50 per...

Els viatges de l’Imserso continuen bloquejats a l’espera que es resolgui una adjudicació

Aquest retard s'ha atribuït darrerament a una denúncia de Traveltino contra Viajes Halcón, però l'empresa, pertanyent al Grup Logitravel, ho...

El nombre de malalts a les UCI per Covid es manté en risc mitjà i se situà en el 12,6%

A planta, hi ha 102 pacients hospitalitzats, un més que ahir divendres i la taxa de positivitat de les proves...

Menorca demanarà al Govern 300.000 euros per garantir la gratuïtat del transport públic interurbà als menors de fins a 16 anys

La intenció del Consell és que els joves menorquins puguin beneficiar-se de la mesura a partir del gener de 2023