X

Els ajuntaments del Raiguer volen aplicar tarifes als punts de càrrega de vehicles elèctrics

Fins ara, el seu ús ha estat gratuït, però suposen una gran despesa energètica, diuen, per als consistoris

19/09/2023

Els ajuntaments del Raiguer volen aplicar tarifes als punts de càrrega de vehicles elèctrics

Cati Alzamora

Els ajuntaments del Raiguer començaran a aplicar tarifes per emprar punts de càrrega de vehicles elèctrics, que fins ara havien estat gratuïts. El ple de la Mancomunitat del Raiguer ho ha debatut aquest dimarts i ha decidit la redacció d’una ordenança marc que servirà de referència a tots els consistoris que vulguin cobrar pel servei.

El motiu és l’elevada despesa energètica que suposa per als consistoris. El cost energètic, però, no és l’única assignatura pendent en aquesta matèria. Marratxí, per exemple, considera prioritari augmentar els punts de càrrega, sobretot al polígon, on no n’hi ha cap.

Jaume Llompart, batle de Marratxí, ha dit que en aquests moments el municipi té una dotzena de punts en funcionament, que són insuficients per cobrir una població de 39.000 habitants repartida en cinc nuclis. Llompart ha afegit que és necessari incrementar la potència dels carregadors.

Segons un estudi de l’Associació Nacional de Fabricants d’Automòbils i Camions, un de cada tres punts de càrrega a les Illes estan avariats i n’hi ha 933 en funcionament.

19/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris